VIDEO Juriul a tăiat în carne vie la „Românii au talent“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce i-a văzut pe toţi „talentaţii“ care s-au prezentat la ediţiile preliminare, juriul i-a ales,după deliberări îndelungate,  pe cei 48 de semifinalişti, care vor concura începând de săptămâna viitoare. A şasea ediţie preliminară a adus în lumina reflectoarelor personaje talentate care s-au folosit de multă recuzită, însă nu toţi cei cu trei de „Da!“ au ajuns în semifinală.

„Recuzita" a fost cuvântul de bază în al şaselea şi ultimul show înregistrat de la „Românii au talent". Unii au cântat la frunză, la fierăstrău şi teramin, dar şi la sticluţe, alţii au mâncat lame de ras. Un imitator a aruncat ouă pe scenă şi o dansatoare din buric şi-a sprijinit o sabie pe şold.

Prima surpriză pentru public din show-ul de vineri seară, de la Pro TV a fost Rareş Deac, un tânăr care „dansează cu stomacul". Deşi momentul a fost cel puţin ciudat, juriul l-a trimis pe tânărul de 19 ani în etapa următoare şi apoi chiar în semifinală.

Citiţi şi:

VIDEO Acrobaţii extreme la "Românii au talent"

"Românii au talent": cine sunt primii 12 semifinalişti

Teodora şi Lenuţa Purja (43 de ani), mamă şi fiică din Bistriţa Năsăud, i-au emoţionat până la lacrimi pe cei din public şi din juriu cântând o doină. „Da, cu admiraţie!", le-a spus Andra. Ciprian, sudorul-fachir, a mâncat cioburi şi lame şi s-a calificat, la fel ca şi Pandrea Eugen Aloisius (63 de ani), poreclit Nucu, un inginer care a cântat la frunză.

Membrele ansamblului Transilvania Voces, format din 15 fete din Cluj-Napoca, s-au descris ca „nişte pastiluţe efervescente pentru mişcarea corală". Ele au cântat suflând în sticle şi tropăind. I-au făcut pe toţi să zâmbească atunci când au cântat „Măciuca lui Mihai", ruşinându-l pe cel mai dur membru al juriului, Mihai Petre, a declarat: „Eu m-am îndrăgostit de voi!".

Iluzionişti pe scenă

Cristian Stancu a uimit cu un număr de iluzionism

image

Unul dintre iluzioniştii de vineri seară a fost o adevărată surpriză pentru Andra şi Mihai Petre. Denis este băiatul pentru care Andra a dansat la începuturile „Dansez pentru tine". Cu un papion şi joben, Denis a încercat câteva iluzii de bază, însă Mihai Petre a apăsat pe sonerie la primul truc nereuşit. S-a văzut şi sfoara legată de băţul pe care „îl făcea să plutească". Andra era copleşită de emoţii şi melancolie şi, probabil temându-se de „un conflict de interese", este cea care a zis „Nu!".

În contrast puternic a fost momentul prezentat de Cristian Stancu (30 de ani). Acesta a afirmat că talentul lui este pictura şi a prezentat un tablou cu un porumbel stând pe o creangă. Dar audienţa a aflat curând că de fapt Cristi este iluzionist, atunci când, printr-un singur, gest, a făcut ca porumbelul să dispară din tablou şi să apară, viu, pe mâna sa. Apoi, Cristian a înghiţit un balon lung, care a dispărut, şi a mâncat cocoloaşe de hârtie pe care le-a scos din gură într-o fâşie lungă. „Apreciez un magician care se pricepe cu adevărat", a spus Mihai Petre, cu o aluzie spre Denis.

Duo-ul Acromystic, un cuplu de acrobaţi care s-au cunoscut la circ, a avut un moment care a început plictisitor, dar s-a transformat rapid într-un spectacol de acrobaţie. Mihai Petre le-a criticat, paşii de dans contemporan, dar le-a mai dat o şansă celor doi. Aceştia au ajuns astfel în semifinale.

Pensionarul Benedict Popescu a cântat o „muzică cu accente cosmice", după cum spunea chiar el. A cântat la fierăstrău şi la teramin, dar şi la un instrument special, inventat de el în urmă cu 10 ani. Chiar şi Mihai Petre a rămas impresionat. Andi Moisescu a insistat să urce pe scenă şi să vadă dacă are talent la teramin, iar Benedict a ajuns în semifinală.

Trupa de dans Irish Way, cu membre cu vârste cuprinse între 13 şi 30 de ani, au dansat pe „Ciuleandra" o horă în stil irlandez, în timp ce studenta Alma Boiangiu (19 ani) a interpretat la chitară piesa „Again and Again" a lui Jewel. Juriul a apreciat dificultatea piesei şi i-a acordat trei de „Da!".

Claudiu Udrea (37 de ani) a fost huiduit la început din cauza numelui de familie, însă toţi au amuţit atunci când l-au auzit cântând „Fly Me to The Moon" a lui Frank Sinatra, cu o voce clară, asemănătoare cu a celui poreclit „Old Blue Eyes". Agentul de pază din Oneşti nu mai cântase niciodată pe o scenă şi a vrut să vadă cum e. Şi-a descoperit talentul atunci când a cântat la nunta unui prieten. „Mai ai mult de muncă, dar ai un timbru special", a spus Andra. Mihai Petre a adăugat: „Talentul s-ar putea să vă schimbe viaţa". Vezi video.

Grupul de dans Trouble, format în urmă cu şase ani, n-a ajuns la Campionatul mondial de dans din Statele Unite din cauza vizelor. Cu ajutorul unor fâşii textile prinse de spatele tricourilor, tinerii au mimat că sunt o orchestră, iar fâşiile sunt corzile instrumentelor, dar apoi le-au transformat într-un fel de lesă. Mihai Petre i-a felicitat din toată inima, o raritate din partea juratului. Vezi video.

Dansuri orientale cu sclipici

Laura Borogodea, o studentă de 20 de ani, a efectuat un dans indian perfect şi a primit trei de „Da!" din partea juriului. Fata, îmbrăcată într-un sari şi ornată cu podoabe tradiţionale indiene, a mărturisit că de obicei dansează alături de fratele ei geamăn, însă s-a descurcat perfect şi singură. Vezi video.

Aleona (44 de ani) şi Natalia Duminică (20 de ani), mamă şi fiică născute în Republica Moldova, şi-au demonstrat talentul la „Dans. Belly dans". Pline de sclipici în decolteu, ele l-au fermecat pe Mihai Petre, mai ales fiica. Aceasta a ţinut o sabie pe şold, în unduirea corpului ei, şi apoi pe cap, în timp ce dănţuia. Bărbaţii din juriu erau clar impresionaţi. Vezi video.

O fetiţă îmbrăcată precum Charlie Chaplin, cu mustaţa şi sprâncenele accentuate şi cu o coadă împletită la spate, a surprins juriul prin atitudinea ei şi lipsa de emoţii. „Eu sunt Charlie Chaplin, Mara Corlade, de 11 ani, din Piatra Neamţ, România", a spus ea. Andi Moisescu a fost foarte impresionat de modul în care micuţa a rămas în „rol".

Momente ridicole

Câteva doamne mai în vârstă nu au reuşit să se califice în etapa următoare. Anca Toma (84 de ani), din Boldeşti-Scăieni, a cântat la chitară costumată într-o rochie de epocă. „În afară de respectul pe care vi-l datorează, nu văd de ce s-a entuziasmat sala", a spus acelaşi Mihai Petre.

Lidia Lazu (57 de ani) a interpretat o poezie de-a lui Blaga, cântând o parte, şi s-a supărat atunci când juriul nu i-a înţeles momentul. A spus că a fost felicitată de americani pentru recitări asemănătoare. Mihai Petre i-a răspuns că ar fi fost o interpretare demnă de Halloween. Iar Andi a consolat-o spunând că nu a fost contextul potrivit.

Cristiana Pricop (48 de ani) din Vaslui şi-a cerut scuze pentru prestaţia ei, de mai multe ori, chiar înainte de a cânta o piesă ţigănească.
Mihai Coşofreţ (19 ani) a vrut să dea la Teatru la Iaşi, însă a fost respins, „probabil din cauza defectului de vorbire". El a imitat mai multe animale pe scena „Românii au talent". A ciripit perfect, a cotcodăcit şi i-au căzut câteva ouă din buzunare. Unele dintre sunete au fost punctate de mişcări. L-a interpretat şi pe Adrian Năstase şi a „tăiat lemne cu drujba". Până la urmă, a obţinut „Da!" de trei ori.

"Apreciez un magician care se pricepe cu adevărat.''
Mihai Petre
jurat

Audienţe mari

Audienţa medie înregistrată de show-ul „Românii au talent", difuzat în intervalul 20.30 - 23.04 a fost de 22,9 puncte de rating şi 57,5% cotă de piaţă, pe publicul comercial din mediul urban, cu vârste cuprinse între 18 şi 49 de ani.

Regulamentul până în finală

Cei 48 de semifinalişti au fost aleşi în urma deliberării juriului dintre toţi cei care au primit cel puţin doi de „Da!". Aceştia sunt grupaţi în patru semifinale, nu trei cum fusese planul iniţial. Semifinalele - în care vor concura câte 12 persoane sau grupuri talentate - au loc, difuzate în direct, începând cu weekendul viitor, în datele 1, 2, 8 şi 9 aprilie.

În fiecare dintre aceste ediţii live, după terminarea celor 12 momente, publicul îşi va putea vota preferatul prin sms. În urma clasamentului făcut pe baza voturilor, primii doi clasaţi merg direct în finală, în timp ce juriul mai alege un finalist, dintre cei clasaţi pe locul al treilea şi al patrulea.

Astfel, în finală ajung 12 concurenţi, iar câştigătorul, care va primi 120.000 de euro, va fi ales tot de public, prin sms. Cei care vor să-şi susţină favoritul din sală pot trimite un mail la romaniiautalent@protv.ro, în care trebuie să treacă numele, vârsta, adresa, numărul de telefon şi o fotografie.

O selecţie dificilă

După ce i-au văzut pe toţi românii talentaţi care s-au prezentat la preselecţie, a urmat deliberarea. Între cele şase emisiuni de preselecţie de până acum şi semifinale a mai existat o etapă intermediară.

Nu toţi cei care au primit de două sau de trei ori „Da!" au ajuns în semifinală. Odată ce au tras linie şi au intrat într-o încăpere tapetată cu fotografiile celor care se calificaseră în urma preselecţiei, Andi Moisescu, Mihai Petre şi Andra şi-au dat seama că au o muncă grea: selecţia a 48 de semifinalişti din mult mai mulţi.

Mihai Petre a fost primul care a recunoscut că, de fapt, unii români nu erau aşa de „talentaţi" cum a crezut juriul la început. „Peste 400 de calificaţi. Cred că am exagerat", a spus Petre. Andi Moisescu i-a promis lui Petre că-i va organiza o petrecere la care să-i invite pe toţi concurenţii ridicoli, inclusiv pe pompierul care a cântat „Alejandro" sau pe Dracula din Turda (care a intrat în semifinală).

Toţi cei calificaţi aşteptau afară „verdictul". Iar juriul a încercat să „trieze" pe categorii, având prea mulţi barmani, cântăreţi de operă, trupe de dans, iluzionişti şi acrobaţi sau imitatori ai lui Michael Jackson. Astfel au încercat să păstreze în concurs o varietate cât mai mare de concurenţi. „Trebuie să-i păstrăm doar pe cei care se dovedesc a fi mai buni decât alţii", a spus Petre atunci când îi anunţa pe câţiva concurenţi că nu au trecut mai
departe.

"Trebuie să-i păstrăm doar pe cei care se dovedesc a fi mai buni decât alţii.''
Mihai Petre
jurat

image
Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite