VIDEO Julia Verdeş, fostă Miss Univers România, a ajuns vedetă la Bollywood

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gălăţeanca de 32 de ani a ajuns imaginea unor branduri cunoscute, dar şi actriţă de filme indiene. După ce a devenit Miss Universe România 1998, Julia Verdeş a călătorit în toate colţurile lumii. Nu a apucat să stea într-un loc mai mult de şapte luni.

Julia Verdeş stă comodă pe fotoliu. Poartă o rochiţă albă, ochelari de soare, iar la gât un lanţ subţire de care atârnă o cruciuliţă fină. La mână are o brăţară simplă şi un ceas. Julia Verdeş, fosta Miss Universe România 1998, a fost în ultimii 12 ani numai pe drumuri. Tânăra rebelă care îşi dorea să ajungă procuror şi care nu avea nicio treabă cu moda a ajuns printr-o întâmplare la preselecţiile pentru Miss Universe.

Citeşte şi:
FOTO Simona Lungu, pe locul doi la "Miss Italia nel Mondo" şi la "Miss Universe România"

FOTO O româncă, desemnată Miss Bikini International 2010

Frumoasele României din anii ‘90

VIDEO Miss Universe România: „Am câştigat foarte mult prin atitudinea mea"

A însoţit o colegă de facultate pentru acest concurs şi a ajuns şi ea printre candidate. A fost selectată pentru marea finală de la Bucureşti şi apoi a fost aleasă pentru a reprezenta România la Miss Universe din Hawaii. Julia îşi aminteşte amuzată că pentru cele trei săptămâni petrecute în Hawaii avea doar trei rochii de seară: una de la mama ei, una pe care o purtase la balul bobocilor şi una primită de la o casă de modă din Galaţi. În cele 21 de seri în care a trebuit să participe la diverse evenimente, tânăra a fost nevoită să alterneze cele trei rochii.

Medaliată cu aur pentru frumuseţe

Julia a mers în Statele Unite ale Americii pentru a participa la World Championship of Performing Arts, unde a câştigat medalia de aur. A fost invitată să rămână în Los Angeles şi a rămas fără să se gândească de două ori. Timp de patru luni, a căutat o agenţie care să o reprezinte dar nu i-a fost deloc uşor. „În fiecare agenţie în care intram mi se spunea că arăt ca o mexicancă. Ei voiau blonde cu ochi albaştri, cu sâni, cu buze proeminente", explică Julia.

Într-un final, a fost primită de compania LA Models, care a trimis-o în toată lumea, dar în special în ţările asiatice. Au fost momente în care uita de ziua de naştere sau trecea peste Anul Nou fără să ştie. Au fost zile în care se trezea noaptea în hotel şi căuta broşurile cu adrese pentru a vedea în ce oraş se află.

A pus pentru prima dată piciorul în India în 2004. Imaginea Bombayului a îngrozit-o şi a făcut-o să plângă. „Vedeam la semafor copii cerşetori care nu aveau o mână sau un ochi, fetiţe de 12 ani cu copii în braţe. În India e nefericire continuă. Servitorii dormeau aliniaţi pe trotuar şi am crezut că sunt morţi. Mă întrebam de ce ţin morţii aceia pe stradă", povesteşte Julia Verdeş. În India a apărut în diferite campanii publicitare, a mers pe podium pentru diverşi designeri şi a lucrat chiar şi în televiziune, unde a realizat o emisiune, dar micul ecran nu a atras-o.

Nu e pasionată de film

Agenta ei a trimis-o apoi să joce şi într-un film. Prima ei apariţie a fost în producţia „U Me Aur Hum", unde a avut un rol mic, dar destul de important, acela de a ajuta personajul principal să o seducă pe aleasa inimii lui. Pentru celelalte roluri, în schimb, a avut mult mai mult de muncă. Zilnic făcea cel puţin opt ore de dans.

„Dansul indian nu e deloc uşor. După opt ore de repetiţii, seara stăteam cu picioarele în apă rece şi aveam tot timpul dureri de spate", îşi aminteşte Julia. În plus, noaptea era nevoită să înveţe scenariul într-o limbă în care nu înţelegea nimic.

„Aveam un fel de antrenor pakistanez cu care învăţam fonetic dialogurile. Învăţasem să citesc, dar nu înţelegeam nimic", explică ea. Juliei nu-i iese din cap una dintre scenele care au marcat-o cel mai tare şi în care personajul pe care îl juca trebuia să plângă. Pentru că nu a reuşit să plângă, regizorul a găsit soluţia: „Când a venit şi mi-a tras o palmă, ţin minte că mi s-a întunecat totul şi că îmi ardea tot capul. Am început instant să plâng".

Până acum, Julia Verdeş a jucat în cinci filme la Bollywood, dintre care două sunt încă în postproducţie. Julia nu este sigură dacă mai vrea roluri în filme indiene. „Nu sunt aşa de mulţi bani, iar lumea aceea este o junglă. Eu nu vreau să fiu maimuţa nimănui. Iar la Bollywood dai peste o mulţime de lei, tigri şi şerpi, iar eu nu vreau să fac parte din această lume", argumentează ea.

Propria afacere

Julia Verdeş s-a mutat de câteva luni la Bucureşti. Şi îi place. Totodată, şi-a lansat o agenţie de modele. A început cu bărbaţi modele, dar acum reprezintă şi femei. Ea spune că băieţii sunt mai serioşi şi mai muncitori decât fetele.

Cu Leonardo DiCaprio la Disneyland

Julia Verdeş l-a cunoscut pe Leonardo DiCaprio în 1998, pe când se afla la o petrecere în Tokio. Iniţial nu i-a dat nicio atenţie, însă la un moment dat a întrebat-o dacă ştie cine este el, iar răspunsul ei a fost: „Nu, dar are vreo importanţă?".

Julia a aflat abia după câteva momente, de la prietenele ei, că vorbise cu Leonardo DiCaprio, dar nu s-a arătat impresionată de el. Când a vrut să părăsească petrecerea, DiCaprio a întrebat-o: „Nu vrei să mergem undeva să facem ceva mai interesant?". Atunci, Julia l-a invitat la jocuri electronice.

„În Tokio este o clădire înaltă, iar pe fiecare etaj sunt numai jocuri electronice, dansuri şi maşinuţe. Şi ne-am jucat până la patru dimineaţa", povesteşte Julia. Următoarea lor întâlnire a fost chiar a doua zi când au mers în parcul Disney. Atunci a fost şi ultima lor întrevedere.

Imagine pentru branduri internaţionale

De-a lungul carierei, Julia Verdeş a apărut în multe campanii: pentru Nissan, Toyota, Panasonic, Pond's sau Pantene. Chiar şi acum Julia reprezintă o marcă de diamante şi este protagonista unei reclame la o apă minerală produsă de Nestlé, spotul fiind difuzat în 26 de ţări.

Cel mai mult şi-ar dori să fie imaginea pentru ciocolata Snikers. „Am mâncat atât de mult Snikers la viaţa mea încât cred că merită să fac reclamă pentru această marcă", glumeşte Julia.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite