Julia Roberts revine după o „lene creativă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După cinci ani de absenţă, actriţa revine pe marile ecrane alături de Clive Owen, actorul care i-a fost partener în „Closer“ („Ispita”). De data aceasta, cei doi sunt spioni în „Duplicity”.

Filmul care îi aduce împreună pe marile ecrane are la bază aceeaşi reţetă sterilă cu care ne-a obişnuit Hollywoodul: un joc al unor spioni între care există o relaţie de dragoste, dar şi o suspiciune permanentă.

Mai interesantă decât subiectul peliculei este revenirea actriţei care, până acum trei ani, era cotată ca cea mai bine plătită de la Hollywood (cele 15 milioane de dolari primite pentru noul rol par să confirme că absenţa nu i-a diminuat cota).

Absenţă pe care actriţa în vârstă de 41 de ani o denumeşte „lene creativă“: „Sunt fericită şi perfect împăcată cu viaţa mea personală şi profesională. Sunt mândră şi onorată de tot ceea ce fac. Nimic nu mi-a lipsit în toţi aceşti ani, dar sunt fericită că am revenit. Eu nu aş zice absenţă, ci mai degrabă lene creativă. Niciodată nu am făcut film după film, nu este genul meu“.

Clive Owen a insistat pentru ea

Julia Roberts şi Clive Owen se înţeleg de minune când filmează împreună. Regizorul Tony Gilroy trebuie să fi avut o răbdare dumnezeiască, a mărturisit ea la emisiunea „Entertainment Tonight“ a postului de televiziune CBS, pentru că ea şi Owen au râs tot timpul.

Actorul şi-a dorit enorm să joace alături de ea în „Duplicity“ şi le-a cerut producătorilor să amâne începerea filmărilor până după naşterea celui de-al treilea copil al Juliei. Actriţa era însărcinată cu Henry (copilul de un an şi nouă luni) când a fost contactată de Owen. El însuşi a declarat: „Regizorul Tony Gilroy m-a întrebat pe cine aş prefera ca parteneră. I-am spus că Julia Roberts şi am sunat-o imediat. Numai că ea era însărcinată şi a trebuit să aşteptăm. Nimeni alta nu ar fi fost mai potrivită“. Julia Roberts şi soţul ei, Danny Moder, mai au doi copii în vârstă de patru ani, gemenii Phinneaus şi Hazel.

Succesul filmului, după culoarea părului?

Întrebată despre cum a făcut faţă despărţirii de copiii ei pe timpul filmărilor, actriţa a răspuns: „Eu însămi îmi pun adesea întrebarea asta. Dar am şansa să muncesc înconjurată de o mulţime de mijloace incredibile. Niciodată nu sunt departe de copiii mei, care vin pe platouri să mă vadă.

La filmări l-am avut pe cel mic alături de mine şi puteam să lipsesc câteva ore pe zi ca să mă ocup de el. Ştiu că nu toate mamele au parte de asemenea condiţii de muncă! Toţi patronii ar trebui să ştie cât de important este pentru o mamă să ştie că are copiii în preajmă”.

Revista „Newsweek“ a făcut recent următoarea remarcă: atunci când Julia Roberts poartă părul roşcat şi cu bucle, filmele ei au mare succes. Când este negru şi drept, sunt anoste, iar ea trece neobservată. Amintindu-i-se această constatare, pe actriţă a pufnit-o râsul: „Prostiile din «Newsweek», da!..  Lumea este într-un mare pericol şi ei asta au găsit ca subiect de scris?“

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite