Juanes, premiat de cinci ori la Grammy

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gala Latin Grammy Awards a avut loc joi seară în Huston. Juanes a fost marele premiant al serii, câştigând cinci premii pentru albumul său, “La Vida Es Un Ratico”. La eveniment au participat artişti din America Latină şi Spania, care abordează gen.

Juanes a beneficiat de toată atenţia la decernarea Latino Grammy Awards. Artistul a câştigat cinci premii Latin Grammy, ajungând la un total de 17.

Performanţa lui  reprezintă un record în lumea muzicală. Cel mai recent album al său, „La Vida Es un Ratico“, a câştigat premiile pentru cel mai bun album, cel mai bine vândut album şi cel mai bun cântec. “Sunt mulţumit de viaţa mea, de muzica mea, de Dumnezeu şi de această academie”, a mărturisit Juanes publicului prezent.

Cotidianul “Houston Chronicle” l-a numit pe Juanes “o replică din America Latină a lui Bono”, solistul activist al trupei irlandeze U2, datorită implicării cântăreţului columbian în cauzele umanitare, precum ajutorarea victimelor minelor de război.

John Legend şi Juanes au interpretat împreună “If You Are Out There”, un cântec care a apărut şi în campania noului preşedinte american Barack Obama, susţinut masiv de artiştii din America Latină.

“Duetul a fost divin”, a declarat Legend, care a recunoscut că nu mai cântase niciodată în spaniolă şi că Juanes l-a ajutat înainte de această gală cu câteva sfaturi legate de pronunţia anumitor cuvinte. Juanes a declarat că ar fi votat pentru Obama, dacă ar fi fost cetăţean american.

Gloria Estefan, artistul anului

Cântăreaţa Gloria Estefan a fost desemnată Artistul Latin Grammy al anului 2008, fiind prima femeie care câştigă acest premiu. Estefan a fost prima cântăreaţă latino care a intrat în topurile muzicale americane în anii ‘80, alături de trupa Miami Sound Machine.

Trupa rock mexicană Cafe Tacvba, comparată cu trupa Radiohead, a avut şase nominalizări, mai multe decât Juanes, dar a câştigat doar două premii, printre care cel pentru cel mai bun cântec rock, pentru “Esta Vez”, extras de pe albumul “Sino”.

Cântăreaţa Kany Garcia din Puerto Rico, în vârstă de 25 de ani, a câştigat premiul pentru cel mai bun artist debutant şi cea mai bună solistă pop, pentru albumul ei de debut, “Cualquier Dia” (2007).

image

Sunt mulţumit de viaţa mea, de muzica mea, de Dumnezeu şi de această academie

image


Juanes,
cântăreţ

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite