Jose Carreras, din nou la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marele tenor va participa la un eveniment caritabil Tenorul Jose Carreras va reveni în această vară în România pentru a susţine un concert extraordinar pe 3 iulie, la Palatul

Marele tenor va participa la un eveniment caritabil

Tenorul Jose Carreras va reveni în această vară în România pentru a susţine un concert extraordinar pe 3 iulie, la Palatul Parlamentului, cu ocazia Galei Charity Dinner, eveniment organizat în sprijinul Fundaţiei United Way Romania.

Jose Carreras va susţine recitalul acompaniat de o orchestră simfonică din România, cel mai probabil Orchestra Naţională a Radiodifuziunii Române, ai cărei reprezentanţi se află acum în discuţii cu firma organizatoare a serii, L.A Entertainement intl, care aparţine Luminiţei Anghel şi iubitului ei, Bogdan Friedrich. Aceştia şi-au dorit ca la evenimentul de la începutul lunii iulie săi reunească din nou pe Luciano Pavarotti, Placido Domingo şi Jose Carreras, dar, din păcate, primul a refuzat propunerea, iar cel de-al doilea este bolnav. Şi Michael Bolton a fost contactat pentru Gala Charity Dinner, dar acesta a avut, potrivit spuselor organizatorilor, pretenţii financiare exagerate.

Fondurile strânse în urma evenimentului vor fi redirecţionate prin intermediul Fundaţiei United Way Romania către o serie de proiecte care au ca beneficiari copii bolnavi, bătrânii aflaţi în azile, oamenii fără adăpost. Costul unei mese de 10 persoane va fi de 5.000 de euro, iar Luminiţa Anghel şi Bogdan Freidrich au ales această variantă pentru că li se pare mult mai decentă în cazul evenimentelor caritabile, decât cea a licitaţiilor.

Dincolo de partea umanitară a Galei, concertul lui Jose Carreras, al cărui repertoriu include peste 60 de opere, cu o discografie de peste 150 de înregistrări, reprezintă un moment special pentru melomani.

Marele tenor se va afla pentru a treia oară în România, prima data el susţinând un concert în octombrie 2000 alături de Ana Camelia Ştefănescu, iar a doua oară în decembrie 2004, când a fost prezent pe scena Ateneului Român, alături de soprana Alexandra Coman. Tot atunci, tenorul a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii Naţionale

O viaţă dedicată muzicii

Jose Carreras s-a născut la 5 decembrie 1946, la Barcelona, într-o familie îndrăgostită de muzică. Părinţii săi au fost cei care i-au descoperit vocaţia şi care i-au îndreptat paşii către lumea muzicii.

A absolvit Conservatorul din Barcelona, dar a studiat în particular, cu Juan Raux, care a rămas prietenul său cel mai bun.

În 1970, a semnat primul său contract cu teatrul din Barcelona, debutând cu rolul Ismael în "Nabucco", de Verdi. În 1972, la New York, a interpretat rolul "Inkerton" în opera "Madame Butterfly", iar din 1973, a fost invitat la celebrul teatru londonez Covent Garden, la Opera de Stat din Viena şi la Scala din Milano, la Teatro Colon din Buenos Aires. În vara lui 1987, fanii marelui tenor au fost şocaţi de vestea că acesta suferă de o formă gravă de leucemie. Boala l-a determinat să renunţe, pentru o vreme, la activitatea scenică şi să se ocupe de sănătate. După mai multe luni de tratament în SUA, care a inclus şi un transplant de măduvă, marele tenor a revenit la Barcelona, în 1988, şi în acelaşi an şi-a reluat activitatea. Starea sa de sănătate s-a îmbunătăţit treptat, permiţându-i acum o activitate fără restricţii.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite