„Jos iubirea de carton!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sub lozinca „Jos iubirea de carton“, Lucian Mîndruţă a început ieri campania anti-Valentine’s. Inspirat de neputinţele bărbaţilor cu buzunarele bătute de criză, prezentatorul emisiunii „Nimic important“ luptă împotriva Zilei Îndrăgostiţilor.

Prea multe zile şi prea apropiate - 14 februarie, 1 martie şi 8 martie - îi obligă pe reprezentanţii sexului masculin să fie cavaleri chiar dacă nu au resursele necesare: „Nu mă deranjează că este o sărbătoare preluată de la americani. Pur şi simplu sunt cam strâmtorat în această perioadă, nu fac faţă financiar avalanşei de sărbători destinate exclusiv femeilor", motivează Lucian Mîndruţă.

El a sărbătorit de cinci ori această zi a Îndrăgostiţilor, pe cele tradiţionale, de 1 şi 8 Martie în fiecare an, dar un Valentine anume i-a fost fatal: „De vreo cinci ori am sărbătorit Valentine's - 1 martie şi 8 martie le sărbătoreşti de când deschizi ochii - dintre care, o dată, i-am luat soţiei mele o maşină. Am plătit ani de zile pentru o zi de Valentine's. Maşina consumă 15% şi acum. Putem sau nu vorbi despre „sapa de lemn"?

La o zi după debutul Campaniei, Mîndruţă  nu pare prea optimist în privinţa rezultatului, căci e greu să mizezi pe sensibilizarea şi puterea de înţelegere a doamnelor şi domnişoarelor obişnuite cu răsfăţul în această perioadă: „Mi-e teamă că, în loc să boicotăm noi Valentine's Day, doamnele şi domnişoarele ne vor boicota pe noi".

În plus, feedback-ul primit în timpul scurs de la lansare nu îi dă prea multe motive să spere într-o reuşită spectaculoasă: „pe Face­book, unde pot cuantifica susţinătorii şi adversarii Campaniei, sunt cam 500 de comentarii. Iar situaţia stă în felul următor: 70% dintre comentatori sunt femei, iar 90% din ele mă ceartă. Bărbaţii, cei 30% rămaşi, mă susţin. Valentine's Day este, până la urmă, o bătălie a sexelor şi a cărţilor de credit."

Reţeta anti-Valentine's Day

Chiar dacă din raţionamente diferite, conceptul a fost născocit în urmă cu mulţi ani. Ţapinarii, trupa care a avut primul concert anti-Valentine's Days în 2002, la Bucureşti, se numără printre pionierii curentului anti-Valentine's.

Numărul mare de susţinători i-a convins pe membrii formaţiei - Adrian Tănase şi Cosmin Covei - să continue demersul an de an. În variantă îmbunătăţită, turneul băieţilor de la Ţapinarii se desfăşoară în prezent timp de şapte zile în şapte oraşe printre care Sibiu, Braşov, Constanţa, Craiova şi Bucureşti.

Chiar dacă „piesele nu sunt speciale de anti-Valentine's, lumea se distrează, tuturor le place povestea asta, care e o formă de a testa simţul umorului în cuplu", declară Cosmin Covei. 

"Valentine's Day este, până la urmă, o bătălie a sexelor şi a cărţilor de credit."
Lucian Mîndruţă
prezentator TV

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite