VIDEO Jojo, în rol de rusoaică machiavelică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jojo
Jojo

Actriţa îşi face debutul pe marele ecran în filmul „Poker“, al lui Sergiu Nicolaescu, care va fi lansat la 9 aprilie. Cătălina Grama (29 de ani) a trecut de la Nataşa, basarabeanca naivă din serialul „Felix şi Otilea“ al trupei Divertis, la Monica, o fostă prostituată rusoaică.

Dosare ascunse de CNSAS,senatori corupţi, jocuri de putere şi trei bărbaţi influenţi fac subiectul filmului. Dar niciunul dintre aceştia nu a atras atenţia aşa cum au făcut-o imaginile cu Jojo.

Primul rol principal din traseul cinematografic abia început o aduce pe actriţă într-o postură memorabilă: goală. Deşi nu a avut parte de imaginea unei pudice, încă de la începutul carierei, Jojo spune că noua ipostază a impus multe repetiţii.

Fără să existe asemănări de ordin personal, actriţa a testat experienţa extremelor feminine. „Poate că pe mine şi pe Monica ne-a apropiat energia pe care o avem, pentru că aşa am construit-o de la început, dar cam atât. Eu sunt sensibilă, am o fire de artist, nu am nimic în comun cu ea şi nici nu admir femeile care-i seamănă", mărturiseşte actriţa.

O propunere de cinci ani

Jojo, într-o scenă din film

Jojo, într-o scenă din film

Fostă prostituată, amanta mai multor personaje importante în prezent, Monica este genul de femeie care iese mereu învingătoare. „Este machiavelică într-un fel, pentru că scopul ei scuză toate mijloacele utilizate", spune Jojo. „Pentru că a fost rănită la o vârstă fragedă, odată ajunsă la maturitate, Monica are grijă să-şi plătească toate poliţele.

Este o femeie inteligentă, care jonglează cu minţile a trei bărbaţi puternici", explică actriţa. Cei trei bărbaţi puternici sunt interpretaţi de Horaţiu Mălăele, Vladimir Găitan şi Valentin Teodosiu, care pică în mrejele blondei cu accent puternic. Împreună cu Ludmila Porombrika, a învăţat expresii în rusă şi a repetat până a deprins accentul.

„Am fost stresată"

Dacă la prima vedere, imaginile cu Jojo goală în piscină par să fie cele mai „incomode" cadre de filmat, actriţa mărturiseşte că n-au fost atât de dificile. „Am fost destul de stresată, dar ceea ce a contat a fost suportul echipei şi modul în care domnul Nicolaescu m-a ajutat să trec peste tracul iniţial şi să înţeleg că, odată ce am păşit în cadru, Cătălina nu mai există, există doar Monica", povesteşte actriţa. În schimb, cel mai greu cadru de filmat a fost cel cu împuşcături.

„A fost prima dată când am purtat o vestă antiglonţ, iar secvenţa implica şi o cascadorie relativ simplă: trebuia să cad pe spate, într-un fotoliu. O secvenţă care mi-a îmbunătăţit condiţia de actor, pentru că am învăţat un lucru nou: să cad. La început m-am speriat, dar cred că acest lucru a adus un plus de realism interpretării", spune ea.

Jojo a primit invitaţia de a o interpreta pe Monica încă de acum cinci ani, de la Sergiu Nicolaescu. Oferta nu s-a concretizat până în 2009, când a aflat că a rămas în continuare opţiunea principală a regizorului. Aşa că Jojo a filmat timp de o lună şi o săptămână alături de nume mari ale scenei româneşti. „Am avut emoţii cât pentru toată viaţa mea. În prima zi, regizorul secund a venit la mine şi mi-a spus: «Ai ocazia să joci un personaj extraordinar, să nu ratezi, că ar fi mare păcat»", îşi aminteşte Jojo.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite