Joaquin Cortes, din nou în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

>> Spaniolul va susţine spectacolul "Zapatos Blancos" pe 19 decembrie, la Bucureşti. "Magicianul" dansului, despre care se spune că are lumea la picioare, spaniolul Joaquin Cortes, va fi

>> Spaniolul va susţine spectacolul "Zapatos Blancos" pe 19 decembrie, la Bucureşti.

"Magicianul" dansului, despre care se spune că are lumea la picioare, spaniolul Joaquin Cortes, va fi prezent pentru a doua oară în România pentru a susţine, pe 19 decembrie, un spectacol la Sala Palatului. La prima sa reprezentaţie la Bucureşti, în iunie 2006, artistul a repurtat un răsunător succes, fiind aclamat minute întregi de spectatorii care umpluseră până la refuz sala.

Asociaţia Culturală de Teatru, Film şi Muzică Dracula şi Music Management organizează, pe 19 decembrie, spectacolul extraordinar "Zapatos Blancos" în care vor evolua celebrul Joaquin Cortes şi "Compania de Dans Flamenco Joaquin Cortes".

"Flamenco reprezintă doar baza, fiindcă este ceva nativ, însă pregătirea mea profesională este mai mult de atât", declară Joaquin, un dansator care fascinează publicul de ani de zile.

Joaquin Cortes s-a născut în zodia Peştilor, la 22 februarie 1969, la Cordoba, într-o familie de ţigani. La 12 ani a început să studieze dansul. În 1984, la numai 15 ani, a fost cooptat în trupa Baletului Naţional al Spaniei şi, în foarte scurt timp, a devenit solist al acesteia. În 1992, după o lungă pregătire profesională, specializat fiind în stiluri de dans foarte diferite, de la flamenco până la dansuri contemporane, Joaquin Cortes şi-a înfiinţat propria companie de dans, care îi poartă numele.

Paralel, a debutat în cinematografie în 1995, cu rolul lui "Antonio", din filmul "La Flor de mi Secreto" al renumitului regizor Pedro Almodovar. Urmează rolurile din "Flamenco", de Carlos Saura şi "Gitano", de Manuel Palacios. În anul 1999, a fost invitat să evolueze în cadrul Galei de acordare a premiilor Oscar, "71 Annual Academy Awards", iar în anul 2001 a colaborat cu Jennifer Lopez, în timpul concertului din Puerto Rico unde, alături de renumita cântăreaţă, a reuşit să impresioneze miile de spectatori.

A fost primul spaniol care a participat ca artist la Gala Premiilor Oscar, a dansat alături de Alicia Keys, în cadrul Premiilor Muzicale Grammy.

În noiembrie 2006, a fost numit ambasadorul poporului Roomani, la Parlamentul European, iar imaginea sa a fost folosită în campanii publicitare. A avut peste 600 de spectacole în întreaga lume, are mii de fani, aşa că nu putea să nu fie remarcat de regizori renumiţi, precum Pedro Almodovar, Carlos Saura sau Spike Lee.
Cortes a fost numit, pe rând, cel mai mare dansator de flamenco, cel mai cunoscut, cel mai mediatizat, cel mai sexy spaniol după Antonio Banderas.

Picioarele, asigurate cu milioane de euro

Cortes este un tip profund, care explică pe înţelesul său şi al fanilor lui fiecare show. Despre unul dintre ele spunea: "Este povestea cuiva care încearcă să coexiste cu singurătatea, reflectând asupra vieţii, asupra trecutului, asupra prezentului şi a viitorului. Este o călătorie introspectivă şi o reflecţie cu privire la condiţia umană, dar nu este un spectacol autobiografic".

După modelul marilor vedete ale lumii, picioarele lui Joaquin Cortes sunt asigurate pentru trei milioane de dolari, iar el, chiar dacă a avut de suportat şi critici pentru tehnică, este considerat una dintre cele mai charismatice personalităţi culturale ale lumii.

A fost considerat adesea drept "un star al maselor", iar spectacolul care îl aduce la Bucureşti pentru a doua oară este unul nou, prezentat în premieră în Europa.
Cei care îl adoră pe dansatorul-"magician" pot fi fericiţi că, după ce a evoluat cu figuri proeminente ale dansului, ca Maya Pliseţkaia, Silvie Guillem şi Peter Schauffuss, Cortes a ales varianta ca o carieră de dansator să fie dublată de cea de coregraf.

El a avut mare succes cu spectacole precum "Carmen" de Bizet, la Arenele din Verona, şi "Don Quijote", cu Baletul din Caracas.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite