Jimi Hendrix, cel mai bun debut postum

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jimi Hendrix, o legendă a muzicii
Jimi Hendrix, o legendă a muzicii

Celebrul chitarist Jimi Hendrix, care a încetat din viaţă în 1970, şi-a făcut debutul în topul Billboard 200 direct pe locul 4, cu albumul „Valleys Of Neptune“ , ce conţine 12 înregistrări de studio needitate până acum. Discul a fost lansat la data de 9 martie 2010.

Performanţa lui Hendrix vine la 40 de ani de la moartea sa, ceea ce face ca artistul să deţină în acest moment un record în materie.

Chitaristul l-a surclasat chiar şi pe Elvis Presley care debutat cu un album direct în top 5 la „doar" 26 de ani după ce a murit, „Elvis: 2nd To None" (poziţia a treia în Billboard 200, în 2003).

Totodată, a fost realizat şi primul videolip al unei piese de pe acest album, „Bleeding Heart", după un scenariu imaginar în care Hendrix susţine un concert la celebrul festival Glastonbury, din Anglia. În clip apare şi Michael Eavis, fondatorul celebrului festival.

„Barometru" muzical

Topul Billboard 200, publicat săptămânal de revista „Billboard", este considerat un „barometru" muzical în Statele Unite ale Americii. Clasamentul este realizat pe baza vânzărilor (atât fizice, cât şi pe internet) şi include cele mai bine vândute 200 de albume, în săptămâna respectivă.  

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite