Jean-Claude Van Damme a făcut infarct la filmări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În prezent, Jean-Claude Van Damme se  recuperează în Belgia, ţara sa natală
În prezent, Jean-Claude Van Damme se recuperează în Belgia, ţara sa natală

Starul belgian a suferit un atac de cord, marţi, la o zi după ce a împlinit 50 de ani. Reprezentanţii lui Jean-Claude Van Damme au declarat pentru MTV News că starea actorului „este ok“, iar infarctul a fost unul minor.

La momentul în care a suferit atacul de cord, actorul se afla pe platourile de filmare din New Orleans (SUA), unde filma la lungmetrajul de acţiune „Weapon".  La puţin timp după sosirea în Statele Unite, filmările au fost însă suspendate, iar actorul a fost internat, pentru o scurtă perioadă, într-un spital din New Orleans.

După externare, Van Damme şi soţia sa, actriţa Gladys Portugues, au decis să se întoarcă în ţara natală, Belgia, unde starul se va putea recupera în linişte. Astfel, filmările au fost amânate, fără ca reprezentanţii actorului belgian să ofere mai multe informaţii referitoare la momentul în care acesta îşi va relua activitatea.

În România, înainte de infarct

Jean-Claude Van Damme a fost prezent în România, la sfârşitul lunii trecute, unde a filmat în Bucureşti şi în Buftea, la studiourile Media Pro. Aceasta pentru că acţiunea filmului „Weapon/Arma" se desfăşoară în Europa Centrală şi de Est.

Van Damme, care a lucrat cu mai mulţi actori români, printre care Valentin Teodosiu, Loredana sau Florin Busuioc, joacă rolul unui asasin profesionist, care după ce este angajat de o grupare criminală, devine el însuşi o ţintă într-o conspiraţie ce implică interese internaţionale.

Filmul este regizat de Ernie Barbarash, co-producător al unor pelicule ca „American Psycho" ori „Cube 2: Hypercube". Cât s-a aflat în ţara noastră (aproape trei săptămâni) starul belgian a fost în centrul atenţiei. Într-un interviu, acesta şi-a exprimat dorinţa de a adopta din România o căţeluşă pe nume Lucy.

De asemenea, actorul a povestit că este o persoană timidă şi că în viaţa de zi cu zi este exact opusul personajelor dure pe care le-a interpretat de-a lungul carierei sale. Specialist în arte marţiale, Van Damme a devenit consacrat odată cu rolul din filmul „Bloodsport/ Sport sângeros" (1988).

Au urmat roluri în lungmetraje precum „Kickboxer" şi „Cyborg" (1989), „Dublu Impact" (1991) sau „Soldat Universal" (1992). Datorită succesului filmului de acţiune „Soldatul Universal", Van Damme a mai făcut două continuări: „Soldat Universal: Reîntoarcerea", în 1999, şi „Soldat Universal: Regenerarea", în 2009.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite