VIDEO Jarre a pus românii pe jar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jean Michel Jarre, artistul sunetului, luminilor şi efectelor speciale, a susţinut, joi seară, la Sala Polivalentă din Bucureşti, un spectacol magnific, în faţa a peste 6.000 de spectatori.

La ora 20.30, Jarre a urcat pe scenă adresând salutul în limba română: „Bună seara, Bucureşti!". Timp de aproape două ore, muzicianul a susţinut un show impresionant, creat prin fuziunea sunetului sintetizatoarelor de tip analog, a tehnologiei digitale de ultimă oră, a designului spectaculos de lasere şi a coregrafiei luminilor.

CLICK AICI PENTRU FOTOGALERIE!

În conceptul de „all-in-one-show", al artistului francez, tehnologia de ultimă generaţie în materie de sunet, lumini şi efecte speciale se împletesc perfect făcând ca mesajul muzicii să fie şi mai puternic.

Jocul de lumini şi lasere, mixul sunetelor şi pasiunea debordantă a artistului au creat o adevărată experienţă live. Piese celebre de pe albume mai vechi (precum „Oxygène", „Equinoxe", „Magnetic Fields", „Zoolook") sau mai noi („Metamorphoses" sau „Téo & Téa") au ridicat publicul în picioare. Artistul s-a adresat în limbile engleză şi franceză dar şi în română, spunând „mulţumesc" după fiecare piesă. El a mărturisit că îl preocupă ecologia şi că, în prezent, este reprezentant UNESCO pe probleme de mediu şi creştere a ­populaţiei.

Peste 80 de milioane de albume vândute

După o oră şi 45 de minute, artistul s-a retras de pe scenă, dar a revenit la cererea publicului căruia i-a mai dat „o gură" de „Oxygène". Jean Michel Jarre a mai susţinut un concert la Bucureşti, în 2008. În cei 40 de ani de carieră, artistul a vândut peste 80 de milioane de albume şi single-uri.

În 1976, revista ­„People" l-a desemnat „personalitatea anului", iar în 1979 a fost inclus în Guinness Book of Records pentru cel mai mare concert susţinut vreodată (La Concorde). În 1988, şi-a doborât recordul cu un nou concert - Rendez-Vous Houston.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite