O nouă ipoteză: Jackson a primit o injecţie cu analgezic, după o doză de anestezic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O nouă ipoteză: Jackson a primit o injecţie cu analgezic, după o doză de anestezic
O nouă ipoteză: Jackson a primit o injecţie cu analgezic, după o doză de anestezic

Michael Jackson a fost omorât de o injecţie cu analgezic puternic pe care i-a făcut-o un angajat, în timp ce medicul său personal, care îi administrase anterior o doză de anestezic chirurgical, dormea, dezvăluie tabloidul britanic The Sun în ediţia electronică.

Potrivit sursei, dr. Conrad Murray, medicul personal al lui Jackson, asupra căruia s-a concentrat ancheta, le-ar fi spus poliţiştilor că îi pusese deja lui Jackson, cu câteva ore mai devreme, o perfuzie cu Propofol, un anestezic folosit în chirurgie. Cântăreţul s-a temut însă că efectele acestuia nu vor fi destul de puternice şi i-a cerut unui angajat să-i facă o injecţie de Demerol, un analgezic foarte puternic. Combinaţia de Demerol şi Propofol (denumire comercială Diprivan) a determinat un atac de cord devastator.

Surse americane susţin că Murray dormea şi deci nu a intervenit prompt atunci când inima lui Jackson s-a oprit. Când s-a trezit, l-a găsit pe cântăreţ mort şi a încercat disperat să îl resusciteze.

"Murray îi pusese o branulă prin care îi administra intravenos Diprivan toată noaptea. Dar de data aceasta, Michael s-a trezit înaintea lui Murray şi i-a cerut unui angajat nişte Demerol. Acesta i l-a dat, dar trecuse prea puţin timp de la doza de anestezic", a declarat o sursă apropiată anchetei citată de The Sun, spunând că "asta e ceea ce l-a omorât".

Dr. Murray le-ar fi spus poliţiştilor că îi administra Propofol lui Michael, la două zile de la decesul acestuia, în 25 iunie. Propofolul, care nu se administrează decât în spitale, se poate administra intravenos prin perfuzie, pentru ca doza să nu fie administrată toată odată. Însă întotdeauna trebuie monitorizate ritmul cardiac al pacientului şi nivelul de oxigen din sânge, or anchetatorii nu au găsit acasă la Jackson echipamente de monitorizare.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite