Iubirile lui Frank Sinatra

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cântăreţul a încercat, de două ori, să se sinucidă din dragoste. Volumul “Sinatra la Hollywood” dezvăluie că artistul a avut două tentative de sinucidere. Gesturile disperate au fost cauzate de tumultuoasa relaţie cu actriţa Ava Gardner.

 „Am câteva regrete, însă prea puţine ca să vorbesc despre ele”, spune Frank Sinatra, în versurile nemuritoarei melodii “My Way”, una dintre cele mai cunoscute piese din toate timpurile.

Deşi versurile îi aparţin lui Paul Anka -  acesta a declarat recent că nu ar fi folosit niciodată astfel de cuvinte “dacă nu ar fi fost vorba de Frank” – cuvintele i se potrivesc în totalitate lui Sinatra chiar dacă ultima sa biografie, lansată de curând, pare să contrazică acest lucru.

Şi-a tăiat venele

Sinatra şi Ava Gardner, una dintre cele mai mari actriţe americane din toate timpurile, s-au căsătorit în 1951, iar mariajul lor nu a fost deloc lipsit de probleme. „În pat, totul  era minunat, problemele începeau în drum spre toaletă”, declara actriţa (această replică celebră a inspirat-o pe cântăreaţa Suzanne Vega să scrie piesa „Frank şi Ava”).

În 1953, Sinatra şi-a tăiat venele în apartamentul unui prieten. “Numai sosirea neaşteptată a prietenului său l-a salvat de la moarte”, notează autorul cărţii.

Prima încercare de sinucidere a avut însă loc cu un an mai devreme, după o ceartă înfiorătoare cu Ava, când artistul a încercat să-şi pună capăt zilelor inhalând gaze de la cuptor. “O iubesc pe Ava şi Dumnezeu să mă condamne pentru asta!”, spunea Sinatra.

Volumul “Sinatra la Hollywood” mai dezvăluie că, în timpul mariajului, Ava Gardner a făcut două avorturi fără să-şi consulte soţul. “Nu eram în stare să avem grijă de noi. Cum am fi putut avea grijă de un copil?”, declara, peste mulţi ani, Ava Gardner. Cei doi au divorţat în 1957, însă au rămas prieteni toată viaţa.

Patru soţii şi trei copii

Frank Sinatra a fost ceea ce americanii numesc “a ladies’ man” (un Don Juan) şi, pe lângă cele patru soţii, a avut numeroase aventuri şi relaţii.

Prima soţie a cântăreţului a fost Nancy Barbato, singura cu care a avut copii: Nancy Sinatra, Frank Jr şi Tina Sinatra. Cuplul a trăit o perioadă în New Jersey, după care s-a mutat la Los Angeles. Intrat în lumea showbizului, Sinatra nu a rezistat tentaţiilor şi a avut aventuri cu Lana Turner şi Marilyn Maxwell, motiv pentru care, în acea vreme, soţia sa a făcut un avort.

Tot în timpul acestui mariaj a început şi relaţia cu Ava Gardner, lucru care, în cele din urmă, a dus la divorţ.

După cea de-a doua căsătorie (cu Ava Gardner), starul a fost burlac timp de nouă ani, din 1957, până în 1966, când s-a căsătorit cu actriţa Mia Farrow, o debutantă la acea vreme.

Diferenţa de vârstă (Sinatra avea 50 de ani, Farrow doar 21), dar şi orgoliile şi-au spus cuvântul, astfel că în 1968 cei doi s-au despărţit. Sinatra i-a înmânat soţiei sale actele de divorţ pe platourile de filmare ale peliculei “Rosemary’s Baby”, deoarece Farrow a refuzat să renunţe la acest film pentru a juca alături de el, în producţia “Detectivul”.

Iubite celebre

Ultima soţie a cântăreţului american a fost Barbara Blakeley Marx, care s-a convertit la catolicism pentru a se putea căsători cu Sinatra. Cei doi au fost soţ şi soţie din 1976, până în 1998, la moartea starului.

Mariajul lor a funcţionat mai bine decât cele precedente, însă relaţia Barbarei cu cei trei copii ai lui Sinatra a fost una furtunoasă. Nancy Sinatra a declarat că Barbara nu s-a obosit să-i sune pe cei trei copii ai cântăreţului nici măcar când acesta era pe patul de moarte.

Pe lângă cele patru mariaje, Frank Sinatra a avut şi câteva relaţii importante, care nu s-au “soldat” însă cu clopote de nuntă.

Prin viaţa actorului au trecut mai multe staruri sau starlete de la Hollywood, însă cele mai cunoscute sunt Judy Garland şi Lauren Bacall. Pe aceasta din urmă, actorul chiar a cerut-o de soţie, însă nu şi-a mai ţinut promisiunea odată ce relaţia lor a devenit publică.

Star controversat

Viaţa lui Sinatra (1915-1998) nu a fost controversată numai pe plan amoros.  O altă controversă e legată de relaţiile cu Mafia şi cu şefi ai crimei organizate precum Lucky Luciano.

În plus, prietenia cu John F. Kennedy l-a transformat pe Sinatra într-una din ţintele preferate ale FBI-ului, care l-a urmărit timp de 50 de ani. Sinatra a negat orice legătură cu Mafia şi nu a fost acuzat niciodată, oficial.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite