Cerbul de Aur a plecat în Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cerbul de Aur  a plecat în Italia
Cerbul de Aur a plecat în Italia

Antonino a câştigat marele trofeu, în timp ce braşovenii din trupa The Marker au ieşit pe locul al doilea. Italianul Antonino (26 de ani) a reuşit să obţină notele cele mai mari din partea juriului. Câştigătorul a impresionat prin voce, tehnică vocală şi prezenţă scenică.

Paula Seling, membră a juriului şi câştigătoare a trofeului Cerbul de Aur în 2002, anunţa înainte de finalul concursului că „va câştiga cel care are o tehnică vocală foarte bună, în aşa fel încât să simţi că ţi se face pielea de găină când îl asculţi“. „Trebuie să aibă acea sclipire de care are nevoie orice artist care urcă pe scenă“, a completat Seling. Toate aceste „condiţii“ au fost îndeplinite de marele câştigător, italianul Antonino Spadaccino, care a ridicat publicul în picioare în timpul concursului.

„Nu îmi vine să cred că eu am câştigat. După ce am văzut că nu sunt nici pe locul trei, nici pe doi, că nu am luat nici premiul special al juriului şi nici pe cel de popularitate, am fost convins că plec acasă la fel cum am venit. Mi-a stat inima când mi-au pronunţat numele. Un astfel de sentiment nu îl pot descrie“, a mărturisit italianul, care a izbucnit în plâns la aflarea rezultatului. Antonino a interpretat două piese în concurs: „Septembrie, luni“, a lui Horia Brenciu, şi „Un ultimo brivido“.

Cântăreţul a câştigat un premiu în valoare de 10.000 de euro, bani pe care îi va dona în România şi în Italia, după cum a declarat.

Supranumit Barry White al Italiei, Antonino s-a lansat în 2005, când a câştigat premiul „Amicii“, dar şi Discul de aur pentru primul său single, „Ce la faro“. În 2006 a lansat primul album, iar anul trecut a apărut cel de-al doilea disc al artistului, „Nero indelebile“, care conţine single-ul „Resta come sei“, ce a făcut furori în Italia.

The Marker   a „marcat“ argintul

Surpriza festivalului a fost trupa The Marker, care s-a clasat pe locul al doilea. Cei patru tineri sunt primii braşoveni care au urcat vreodată pe scena Cerbului de Aur. Cu toate că trupa s-a înfiinţat de numai un an de zile, băieţii au impresionat juriul şi au ieşit în evidenţă prin stilul abordat.

„Acest premiu ne arată că rockul nu este uitat în România şi că, în sfârşit, oamenii încep să asculte şi altceva decât piese comerciale“, a declarat Paul Mateş, solistul trupei. The Marker a câştigat Cerbul de Argint şi un cec în valoare de 7.000 de euro, bani pe care vor să îi folosească pentru promovare. Cerbul de Bronz a fost câştigat de Ovi, un român care a reprezentat Norvegia, în timp ce concurentul maltez Glen Vella a plecat acasă cu premiul special al juriului.

Steve Vai, premiu de excelenţă

Pe scena festivalului Cerbul de Aur a urcat şi unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi chitarişti din lume, Steve Vai. American de origine italiană, artistul este nu numai un virtuoz al chitarei, ci şi un foarte bun compozitor, producător şi vocalist. Din 1984 a scos pe piaţă 13 albume şi a concertat alături de David Lee Roth, Whitesnake sau Alcatrazz.

Artistul a susţinut un scurt recital pe scena Cerbului de Aur şi a primit un premiu de excelenţă pentru întreaga carieră. Steve Vai a şi anunţat cu această ocazie că anul viitor ar putea concerta la Braşov.

Antonino:„Nu mă aşteptam să câştig“

„Adevărul“: Îţi schimbă în vreun fel viaţa acest premiu?

Antonino: Cu siguranţă! Este un premiu foarte important pe care mulţi îl râvnesc. Cine şi-l adaugă în palmares este deja văzut ca un profesionist. Trofeul Cerbul de Aur înseamnă o recunoaştere a talentului, care te ridică la un alt nivel muzical.

image

Antonino Spadaccino, câştigătorul Cerbului de Aur  

Te aşteptai, sperai să câştigi?

Nu mă aşteptam să câştig şi aproape că nu am mai avut nicio speranţă în momentul în care a fost anunţat şi câştigătorul locului doi în concurs. A fost fantastic să îmi aud numele şi să îmi dau seama că le-am plăcut şi membrilor juriului, nu doar publicului, care a fost extraordinar.

Umblă zvonul că te-ai îndrăgostit la Braşov. E adevărat?

M-am îndrăgostit de Claudia Faniello, reprezentanta Maltei. Suntem prieteni buni, nu un cuplu, dar să o cunosc a fost extraordinar. E ca şi cum a explodat ceva în mine. Este o fată extraordinară şi e pe jumătate italiancă de-a mea.

Românul Ovi a câştigat pentru Norvegia

Ovi, reprezentatul Norvegiei, singurul concurent care a câştigat două premii, este de fapt un român originar din Botoşani. Publicul l-a votat prin SMS, fapt care i-a adus lui Ovi premiul de popularitate în valoare de 3.000 de euro, iar juriul l-a notat cu un punctaj suficient de mare pentru a câştiga Cerbul de Bronz şi un cec în valoare de 5.000 de euro.

image

Ovidiu Jacobsen (Cernăuţeanu) a obţinut două premii

Ovidiu Jacobsen (Cernăuţeanu) sau Ovi, cum e cunoscut în îndustria muzicală, a făcut furori la Botoşani, oraşul său natal. „E o mândrie pentru mine. La radio am auzit că toată lumea avea o impresie bună şi oamenii chiar îl vedeau pe locul I. Noi suntem oricum foarte mulţumiţi şi aşteptăm acum să vedem ce concerte va avea“, a declarat Constantin Cernăuţeanu, tatăl artistului.

Apreciat de juriu şi de public

„Am fost emoţionată să-l văd. Din punct de vedere muzical era un elev foarte bun şi am constatat că a evoluat mult. Sperăm să ne viziteze şi să-l vedem cât de curând într-un concert la Botoşani“, a declarat Mihaela Livadaru, director al Liceului de Artă „Ştefan Luchian“ din localitate.

Artistul a fost şi el foarte mulţumit de premiile obţinute. „Sunt mai câştigat decât oricine. Am atras şi admiraţia publicului, dincolo de recunoaşterea juriului. Scopul meu era oricum să mă fac cunoscut în România, care pentru mine înseamnă acasă. Şi am reuşit“, a recunoscut Ovi. Românul a mai încercat şi în 2005 să câştige trofeul Cerbul de Aur pentru Norvegia, însă atunci a plecat acasă fără niciun premiu.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite