Iron Maiden, rock la Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Celebra trupă britanică de heavy metal va cânta mâine seară în oraşul din Transilvania. Concertul Iron Maiden se anunţă a fi cel mai mare eveniment muzical organizat la Cluj de la Revoluţie încoace.

Vezi aici fotografii cu membri trupei la aterizarea în Cluj-Napoca

Chiar dacă până vineri seară s-au vândut, potrivit organizatorilor, aproximativ 24.000 de bilete, o bună parte din fani sunt aşteptaţi să-şi cumpere biletul de la intrare, în ultimul moment. Astfel, recitalul Iron Maiden se plasează cu mult peste audienţa precedentului mare concert organizat la Cluj - Beyonce în 2007.

Pe pasarela prin care se va face accesul la concert vor fi amplasate case de bilete, pentru a se evita specula. Pe mai multe site-uri de pe internet au început să fie puse în vânzare bilete la preţuri sub cel oficial (100 de lei), cel mai adesea fiind vorba de persoane care au câştigat biletele la diverse concursuri. Organizatorii spun însă că biletele nu pot fi falsificate pentru că pe tichete există un cod de bare şi fiecare bilet va fi scanat la intrare.

„Ne aşteptăm să vină destul de mulţi încă de dimineaţă, de la 9.00, pentru a prinde loc în faţa scenei", spune organizatorul principal al evenimentului, Liviu Alexa. Spectatorii vor asista mai întâi la un concert al trupei Cargo, la ora 19.00. Iron Maiden va urca pe scenă la ora 21.00. Ora la care membrii trupei Iron Maiden vor sosi la Cluj şi locul în care se vor caza nu au fost făcute publice deocamdată. „Este posibil să vină cu un avion personal. Nu ştim însă dacă vor să rămână peste noapte aici sau nu", a adăugat Alexa.

10 tone de motorină

Organizatorii concertului au anunţat că Polus Center, mallul în a cărui parcare va avea loc concertul, va fi închis pe toată durata spectacolului, iar accesul cu maşina în parcare va fi interzis. Duminică, începând cu ora amiezei, clujenii aflaţi la cumpărături în Polus Center vor fi îndrumaţi către ieşire. La concert nu va fi permis accesul cu camera foto şi video, nici cu mâncare sau băutură.

Spectatorii vor fi împărţiţi în două zone (A şi B). Zona A este cea mai aproape de scenă şi are o capacitate maximă de 5.000 de spectatori. Accesul în această zonă se va face pe principiul „primul venit primul servit" şi fiecare rocker va primi o brăţară netransmisibilă. A fost amenajată şi o zonă pentru persoanele cu handicap, iar cei care doresc acces aici au fost rugaţi să ia legătura cu organizatorii cel târziu până în această seară, pentru a li se facilita accesul.

Ieri după-masă se făceau ultimele lucrări la zonele pentru public. Se lucra la baruri, la locurile pentru mâncare şi băutură. Scena era aproape ridicată. Pentru ca totul să meargă strună în seara concertului, au fost pregătite 10 tone de motorină pentru generatoarele care vor asigura energia electrică. De asemenea, 8.000 de litri de apă au fost puşi deoparte pentru stafful tehnic. Cei care doresc să îşi cumpere tricouri sau alte suveniruri cu Iron Maiden, vor avea la dispoziţie standuri cu produse originale.

Turneu continental

Organizatorii români nu au avut voie să comercializeze materiale promoţionale precum tricouri sau căni cu Iron Maiden. „Vor veni ei cu CD-uri, tricouri şi ce a mai realizat casa de producţie agreată de ei", a mai spus Alexa. Materialele promoţionale vor putea fi cumpărate în ziua concertului, dintr-un loc amenajat tot în parcarea Polus Center.

Iron Maiden va ajunge duminică la Clujul de la Budapesta, unde participă la celebrul festival Sziget, în cadrul „The Final Frontier 2010 European Tour". Înainte de Budapesta, celebra trupă a mai concertat în Dublin, Stokholm, Helsinki, şi a participat şi la festivalul de la Wacken (Germania). După vizita în România, Iron Maiden mai are programate trei concerte, potrivit site-ului oficial, în Italia, Belgia şi Spania.

A treia oară în România

Primul concert în România al trupei a avut loc în 1995, la Sala Polivalentă, solist fiind la acea dată Blaze Bayley. Al doilea concert a fost la 4 august 2008, pe Stadionul Cotroceni. Actualul solist, Bruce Dickinson, cântă cu Iron Maiden din 1981. Între 1993 a părăsit trupa pentru o carieră solo, dar a revenit în 1999.

Un concert „extravagant"

Într-un interviu acordat citynews.ro, chitaristul Janick Gers a declarat că nu crede că vor începe concertul cu piesa „Transylvania" pentru că nu au făcut acest lucru în celelalte spectacole ale turneului. El a mai spus însă că va fi un show plin de surprize, „extravagant", cu multe jocuri de lumini şi că „mascota" trupei, Eddie, va urca pe scenă. Piesa instrumentală „Transylvania", un clasic al genului heavy metal, a apărut pe primul album al trupei şi împlineşte anul acesta 30 de ani.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite