Irinel Columbeanu vrea daune morale pentru că a fost numit "monstrul de la Izvorani"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După cinci ore în care a dat declaraţii la Parchetul Capitalei, Irinel Columbeanu a declarat că a cerut daune morale pentru că a fost numit "monstrul de la Izvorani" şi că l-a reclamat pe executorul judecătoresc care a dispus spargerea porţii de la Izvorani pentru a o lua pe Irina.

"Dauna morală principala a fost faptul ca am fost prezentat ca 'monstrul de la Izvorani'. Că am împiedicat executorii, că am încuiat poarta, că am sechestrat-o. Eu nu mă consider ca atare şi niciodata n-aş fi capabil de asemenea fapte", a spus după ce a fost audiat de procurori.

El a depus o plângere împotriva executorului judecătoresc care s-a prezentat la porţile domeniului de la Izvorani şi a intrat, alaturi de Monica Columbeanu, să o ia pe Irina.

"Executorul judecătoresc Popa Carmen Gabriela şi soţul său, împreună cu Columbeanu Monica şi apărătorii acesteia, Dojană Ionut, Murgu Călin, Murgu Tripona şi Petre Marilena s-au prezentat la locuinţa mea pentru a realiza executarea. Am permis accesul în locuinţa mea executorului judecătoresc care a insistat să intre numai împreună cu soţul ei (acesta precizand că este şi el executor judecătoresc, dar nu a putut să arate o legitimaţie). După cum aveam să constat ulterior, executorul judecătoresc Popa Carmen Gabriela şi soţul său, aveau un scenariu bine pus la punct, pentru ca executarea să se facă conform celor anunţate în presă, cu Poliţia şi 'mascaţii' în fortă, scop în care la Izvorani mass-media a etalat o adevarata desfăşurare de forţe", a explică Irinel Columbeanu.

“Discuţiile au fost civilizate, nu s-a ridicat tonul, dar executoarea judecătorească era 'dirijată' încontinuu prin telefon şi insista ca executarea să se facă prin predarea copilului direct creditoarei Monica Columbeanu. În tot acest timp, soţul executoarei a manifestat o agresivitate verbal nepermisă pentru lipsa de calitate, criticand în mod ironic susţinerile avocaţilor mei. Poziţia mea a fost că nu mă opun demersurilor legale ale executorului judecătoresc căruia înţeleg să-i predau copilul minor pentru a-l transmite mamei sale.

Executorul judecătoresc a refuzat cu obstinaţie acest fapt, susţinând verbal şi menţionând în scris, în procesul verbal că 'este doar un organ al legii abilitat să asigure respectarea legii, care nu a fost investită să preia copilul', afirmatii completate cu altele de genul 'nu contează ce vrea copilul, trebuie să se facă executarea'.

Executorul judecatoresc a purtat, pe tot parcursul executării, numeroase convorbiri telefonice cu persoane din afara proprietăţii (avocaţii creditoarei şi presa) cărora le-a transmis informaţii false despre conţinutul discuţiilor, acestea au indus ideea că eu ma opun în mod nejustificat executării unei hotărâri judecătoreşti şi că ascund minora", a scris Irinel Columbeanu în plângerea depusă la Parchet.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite