Irinel, ajutat de Moş Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Irina i-a fost încredinţată temporar lui Irinel Columbeanu. Un raport psihologic dezvăluie că fetiţa l-ar fi rugat pe Moş Crăciun să nu mai ajungă în Los Angeles (SUA). Judecătorii de la Buftea au explicat ieri de ce este mai bine ca micuţa Irina (4 ani), fiica soţilor Columbeanu, să rămână în grija tatălui ei.

Magistratul Roxana-Ioana Petcu, cea care a decis că Irina va rămâne la tatăl ei, Irinel Columbeanu, pe perioada procesului de divorţ, a menţionat în hotărârea judecătorească un raport realizat de psihologul Gabriela Boiştean. „Minora se roagă ca Moş Crăciun să o ajute să nu se mai întoarcă la colegii de departe (din SUA - n.r.) şi că, în general, devine reţinută atunci când este vorba despre străinătate şi grădiniţa de acolo", se arată în raportul psihologic.

Roxana-Ioana Petcu a mai remarcat că nu mutarea în sine într-o altă ţară este o problemă, „ci doar schimbarea bruscă a condiţiilor de viaţă sub toate aspectele: de la o viaţă petrecută alături de ambii părinţi, în condiţii materiale de excepţie, la o viaţă anonimă într-o ţară străină, alături doar de un părinte".

Monica, fără copil şi fără casă

Domiciliul stabil a fost, de asemenea, unul dintre atuurile lui Irinel. Omul de afaceri a arătat instanţei că va revoca donaţia prin care i-a dat fostei sale soţii un apartament situat în Piaţa Victoriei din Capitală. Instanţa a explicat că Monica Columbeanu nu a putut face dovada unor condiţii de locuit adecvate, stabile şi similare cu cele anterioare în care a crescut Irina, după cum nu poate face dovada nici a existenţei unei legături foarte puternice între mamă şi copil. „Este de preferat ca, la acest moment, să nu se dispună măsuri de natură a schimba foarte mult viaţa minorei de până acum, ci, dimpotrivă, de a se menţine, pe cât posibil, un mediu de viaţă deja familiar", mai arată judecătorul.

Rezidentă în SUA până în august 2011

Un alt document pe care judecătorul l-a avut în vedere când a luat decizia este declaraţia pe proprie răspundere dată de Irinel Columbeanu în faţa unui notar, la data de 1 septembrie 2010. Omul de afaceri arăta că nu are domiciliul în SUA şi nu le întreţine cu sume de bani nici pe Monica, nici pe Irina. Declaraţia a  fost dată pentru a-i servi fostei sale soţii în faţa autorităţilor din SUA.

De altfel, Monica a adus la Judecătoria Buftea un card de identificare emis de statul California din care rezultă că, de la 20 octombrie 2010 până la 16 august 2011, reşedinţa ei este în Los Angeles. Monica a contestat la Tribunalul Bucureşti decizia prin care fiica sa a fost încredinţată temporar tatălui, iar o decizie irevocabilă va fi luată în această săptămână. Irinel Columbeanu a luat-o ieri de la grădiniţă pe micuţa Irina, fără ştirea Monicăi, şi a dus-o la Izvorani.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite