Irina Nicolae a dat muzica pe cărţi pentru copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fosta membră A.S.I.A. lansează la 12 iunie, la Târgul Bookfest, linia de carte educativă „Învaţă cu Dovlecel". Solista ar vrea să revină în muzică, dar „la un alt nivel", într-un spectacol cu trupă şi scenografie. Deocamdată, nu se grăbeşte.

După o lungă pauză muzicală, Irina Nicolae vrea să devină scriitoare de cărţi pentru copii. Solista perseverează pe drumul ales în 2008, când a lansat cartea „În ţara lui Dovlecel". Fosta membră a trupei A.S.I.A. şi actuala soţie a omului de afaceri Marius Vizer continuă cu noile apariţii editoriale pentru copii, „Colorează cu Dovlecel", „Dovlecel te învaţă alfabetul" şi „Dovlecel te învaţă să numeri".

Din 12 iunie, vedeta lansează la Bookfest toată linia de cărţi educative, dar noutatea va fi cărticica „Dovlecel te învaţă calendarul naturii". „Am ales să-i învăţ zilele săptămânii corelate cu planetele pentru că foarte puţini dintre noi ştiu că numele acestora provin de la numele latine ale planetelor. O să-i învăţ şi lunile anului, şi ca să-i apropii puţin de tradiţii, acestea sunt prezentate şi cu denumirile populare", declară
Irina Nicolae.

Sursa de inspiraţie: Dovlecel

Cum s-a născut Dovlecel? „Sursa de inspiraţie a fost nepoţica mea care în 2008 avea trei ani şi care este o copie fidelă a mea", povesteşte Irina Nicolae." Îmi plac foarte mult copiii şi să scrii o carte pentru ei este o mare provocare pentru că sunt foarte sinceri şi spun foarte direct dacă le place sau nu ceva", completează vedeta, care mai adaugă că îşi testează creaţiile, de fiecare dată, cu ajutorul nepoatei sale.

Irina a constatat o lipsă a cărţilor educative în magazine şi pentru că nepoata ei este la o vârstă la care este dornică de informaţii, a decis să lanseze „Dovlecel te învaţă alfabetul" şi „Dovlecel te învaţă să numeri". La realizarea cărţilor a fost ajutată de ilustratorul Iulian Pena.

Vrea să revină la muzică

Chiar dacă în prezent Irina este concentrată pe lansarea cărticelelor pentru copii, încă mai are planuri legate de muzică. Deşi nu mai este la fel de activă muzical precum în anii de maximă notorietate a trupei A.S.I.A., are câteva piese înregistrate. „Îmi trebuie timp să lucrez foarte bine albumul pentru că nu vreau să scot un material doar de dragul de a o face. Vreau să simt piesa care să aibă acel ceva şi care să merite un clip. Nu vreau să mă grăbesc", spune cântăreaţa.

Aceast lucru este justificat de dorinţa de a trece la un alt nivel, iar proiectele sale să fie mai complexe: „Nu aş vrea să fiu eu cu banda şi cu două dansatoare. Aş vrea un show foarte bun, cu scenografie, cu trupă, ca în afară", detaliază solista.

Vedetele şi afacerile lor pentru micuţi

Andreea Esca, prezentatoarea ştirilor Pro TV, a lansat o serie de body-uri pentru bebeluşi. Mihaela Rădulescu deţine lanţul de magazine „Piciorul Gras" cu hăinuţe pentru copii. Sursa de inspiraţie a fost chiar fiul ei, Ayan. Andreea Marin Bănică a lansat anul trecut un body extensibil pentru bebeluşi „Violet", premiat la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva.

Ana Maria Ferenţ a scris, în 2006, cartea pentru copii „Oscar, minunatul meu căţel", în care povesteşte o întâmplare reală din viaţa cântăreţei. Cea mai longevivă serie de produse destinate copiilor este „Cutiuţa muzicală", concepută de Liliana Ştefan, partenera de viaţă a lui Dan Bittman.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite