Ion Haiduc şi-a luat pat de 150 de milioane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Haiduc şi-a luat pat de 150 de milioane
Ion Haiduc şi-a luat pat de 150 de milioane

Când l-am sunat, Ion Haiduc pleca la mare. "Eşti cu iubita ta?", l-am întrebat. "Nu! Cami este la puşcărie!" Interviul cu acest actor mereu imprevizibil şi greu de prins a debutat sub

Când l-am sunat, Ion Haiduc pleca la mare. "Eşti cu iubita ta?", l-am întrebat. "Nu! Cami este la puşcărie!"

Interviul cu acest actor mereu imprevizibil şi greu de prins a debutat sub semnul unei mirări pe care a spulberat-o instant. "A, păi stai un pic, tu ai crezut că este închisă, că a comis vreo infracţiune? Nicidecum, face un reportaj acolo!"

Oricum începi, discuţia cu Haiduc, unul dintre cei mai buni actori ai Teatrului Nottara, deviază spre marea iubire a vieţii lui, Camelia Moise. Ar vorbi ore în şir despre realizările ei profesionale, despre munca la Realitatea TV. "Cami", cum îi spune el, a terminat regia şi face reportaje tv. Unul dintre ele, despre cei trei români morţi la New York, pe 11 septembrie 2001, premiat, a fost difuzat, în fragmente, la CNN.

Pentru că sunt împreună de 12 ani, iar diferenţa de vârstă dintre tânăra lui iubită şi "bătrânul" actor "nu este de spus în public", Haiduc face haz: "Eu sunt tânăr de mai multă vreme, dar am intrat în faza femeilor care au sărit de 35 de ani: intră în panică dacă le întrebi câţi ani au".

Tocmai pentru că şi-au luat casă în cartierul Domenii, Haiduc este ocupat, în această vară, cu mobilarea noii locuinţe. "O casă simplă, de artişti! Cu lucruri utile şi frumoase. Te invit la toamnă să o vezi. N-ai să prinzi miros de Mobexpert şi Ikea!", a descris, sumar, ambientul.

Un pat cât o garsonieră

Cea mai valoroasă achiziţie este un pat matrimonial chinezesc, vechi de două sute de ani, din vremea dinastiei Qing. "Patul nostru este piesă de muzeu, e sculptat şi pictat, şi-i mare cât o garsonieră! Are şi antreu - un fel de pridvor din lemn, unde, după ce te-ai trezit, îţi bei liniştit ceaiul. L-am achiziţionat de la o doamnă care aduce numai lucruri de acest fel, din Extremul Orient.

A scăpat printr-o minune să nu fie ars - în China, proprietarii care erau prinşi cu obiecte din vremea vechiului Imperiu, erau condamnaţi la moarte. Multe dintre minunăţiile astea au fost arse de comunişti. Cum erau arse cărţile în filmul "Fahrenheit 451". Patul ăsta, prin nu se ştie ce minune, a scăpat! Este înalt de 2,60 metri, dar nu este baldachin.

Este interesant, intri în el ca într-o cutie!". La Teatrul Nottara, unde este angajat de 17 ani, Ion Haiduc este prins în patru proiecte: de curând a avut premiera la "Blues" de Arthur Miller (regia Peter Bokor) în care joacă rolul principal. "Sunt un dictator din America Latină, foarte dur, care are de-a face cu un revoluţionar care se crede un fel de Mesia.

Dictatorul nu vrea să-l împuşte, ci să-l răstignească. Îţi dai seama ce tensiune teribilă!". "Soţul păcălit" de Moliere, în care deţine rolul titular, a intrat în al nouălea an de de când se joacă: "Dacă s-ar pune spectacolul la ora şapte dimineaţa, cred că biletele tot cu două luni înainte s-ar vinde!", apreciază Haiduc. "Platonov" şi "Billy Şchiopul" sunt alte două piese care-i oferă ocazia să demonstreze că, pe scenă, actorul
este la înălţime.

În casa noastră n-ai să prinzi miros de Mobexpert şi Ikea
Ion Haiduc

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite