Ioan Gyuri Pascu, poliţist la Pro TV

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un pic frustrat, mereu în alertă, şeful echipei de poliţişti, Fane Popovici, va intra, din toamnă, în casele românilor datorită serialului "Vine Poliţia!" Personajul lui este interpretat

Un pic frustrat, mereu în alertă, şeful echipei de poliţişti, Fane Popovici, va intra, din toamnă, în casele românilor datorită serialului "Vine Poliţia!" Personajul lui este interpretat de Ioan Gyuri Pascu.

Am vorbit cu "Fane" seara, după o pauză de filmări la Buftea, în studiourile MediaPro Pictures. Urma să intre din nou în cadru, iar vocea trăda acel stres profesional de care nici măcar marii actori nu sunt scutiţi. Personajul lui arată în descrierea proprie astfel: "Fane este şeful unei echipe de poliţişti, care îşi iubeşte foarte mult meseria, îşi iubeşte colegii, familia. Însă e mereu pe locul doi.

În familie este dominat de soţie, la poliţie este dominat de personalitatea socrului său, care este şi şeful cel mare", spune Gyuri. La cei 47 de ani ai săi, Fane Popovici este un om bun, însă nesigur, depăşit de împrejurări şi uşor de manipulat, care încearcă tot timpul să îi dovedească socrului său, comisarul secţiei, că îşi merită locul în poliţie şi că nu a ajuns inspector doar datorită relaţiilor pe care le are.

Cel mai des, Fane intră în relaţie cu cei doi colegi ai lui, mai mult chiar decât cu soţia şi socrul, subalternii Marian şi Luca. "Am un rol solicitant, care presupune mai multe stări şi trăiri în acelaşi personaj. Pe scurt, îmi place foarte mult", a declarat "la cald", imediat după ce mai trăsese o dublă, Ioan Gyuri Pascu.

Acesta a ţinut să sublinieze că serialul, care se apropie foarte mult de lungmetraj, este o comedie de situaţii neaşteptate. "Umorul de situaţie este de bună calitate, nu văd alăturarea cu fostul personaj Garcea!".

"Alăturarea" s-au făcut pe câteva forumuri on-line, dar "Fane" ne-a dat asigurări că "este un film de acţiune cum nu s-a mai făcut la noi. Trebuie făcută diferenţa - nu este sitcom, nu e comedie bufă sau de limbaj, se filmează în cheie dramatică".

După şase săptămâni de filmări - unsprezece ore pe zi, cinci zile pe săptămână -, Ioan Gyuri Pascu a cam obosit şi se gândeşte cu nesaţ la vacanţa de o lună care începe în a doua săptămână a lui august. "Nu ştiu unde o să merg, habar n-am! Poate în Ardeal, la mama şi la sora mea. Tot ce vreau este să mă odihnesc!" Situaţii mai dificile la filmări au fost destule, singura care i-a venit în minte în momentul discuţiei a fost o "cădere" cu repetiţie: "Trebuia să se descarce un pistol cu capse în timp ce eu cădeam.

Am căzut pe asfalt aşa de bine, că s-a mirat şi cascadorul! Am căzut de vreo şapte ori!" Ce ţi-e şi cu căderile astea! Logic ar fi ca sfârşitul de săptămână să coincidă cu o binemeritată odihnă pentru actorul şi solistul Gyuri Pascu. Nimic mai fals! "Sâmbătă am concert la White Horse, în Costineşti, iar duminică trebuie să mă întorc în Bucureşti pentru că luni o iau de la capăt!" Grea vară mai au unii! "Da! <> , vorba filmului domnului Pintilie, că tot am jucat în el!"

O "clonă" după un serial spaniol

Serialul, care va intra din toamnă în grila Pro Tv, este realizat după un format spaniol, "Los Hombres de Paco" ("Oamenii lui Paco"), care este difuzat în România pe AXN. Originalul iberic a debutat în 2005, iar în prezent se află la cea de-a patra serie, cu o audienţă, în medie, de aproape 4 milioane de telespectatori pe sezon. Reţeta a fost achiziţionată şi de alte case de producţie din Italia, Rusia şi Grecia.

Am un rol destul de solicitant, care presupune mai multe stări şi trăiri în acelaşi personaj
Ioan Gyuri Pascu, actor

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite