„Invazie“ de fani la Peninsula

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iggy Pop, Kasabian, Within Temptation, N.O.H.A. şi Guano Apes sunt numai câteva dintre numele mari prezente în acest an la cea de-a noua ediţie a Festivalului Tuborg Greenfest Peninsula de la Târgu-Mureş.

Iubitorii de muzică vor avea parte de peste 70 de concerte ce vor avea loc pe toate cele patru scene ale festivalului, dar şi de numeroase petreceri în corturile special amenajate.

Show-ul va fi deschis de Guano Apes, R.O.A., K's Choice, Zdob şi Zdub şi Gojira. În plus, fanii muzicii electronice vor asista la un moment istoric: doi veterani ai muzicii electro din Ungaria şi România, Palotai, respectiv DJ Vasile, vor oferi un show back2back de excepţie de la ora 1.30 în Freedom Music Arena.

Silent Disco-ul va debuta într-un cort special amenajat, de la ora 18.00 şi continua până la primele ore ale dimineţii. „Dacă te-ai săturat să mergi la petreceri unde dacă ai chef să povesteşti cu cineva trebuie să ieşi afară sau să ţipi şi nici muzica nu este chiar pe placul tău, avem noi soluţia la Becherovka Silent Dance. Este vorba de un party cu muzică pe care o asculţi la căşti, animată de DJ, pe mai multe frecvenţe, astfel că poţi alege ritmurile care îţi convin. În plus, e extrem de amuzant să îţi dai căştile jos şi să te uiţi în jur", declară Camelia Lepedus-Sisko, PR al festivalului Tuborg Greenfest Peninsula.

Adevăratul show va începe vineri. Organizatorii se aşteaptă ca grosul publicului să fie prezent pe malul Mureşului de mâine, deoarece weekendul îi va putea aduce la Peninsula pe fanii muzicii care „scapă" de job şi se pot distra în voie.

Muzică pentru toate gusturile

Pentru prima dată la Târgu-Mureş, Kasabian (numită cea mai bună trupă de rock din 2010) va concerta live pe scena principală, în timp ce N.O.H.A. şi Markus Schulz vor electriza atmosfera cu ritmurile lejere de trance sau electro-pop, în timp ce Andy C, cel mai bun DJ de drum&bass din lume, va „rupe baraca" la Kiss Terrace timp de două ore, începând cu ora 1.00. Sâmbătă, concertele pe Tuborg Main Stage vor fi deschise de Luna Amară, iar seara se va încheia cu un concert în premieră în România, susţinut de Iggy Pop and The Stooges, o adevărată legendă vie a muzicii punk-rock.

Chase&Status (cea mai bună trupă britanică de drumm&bass şi dubstep), Şuie Paparude şi Nick Warren vor completa meniul electronic al penultimei zile de Peninsula. Duminică, în ultima zi a festivalului, la Kiss Terrace, publicul va dansa pe ritmul muzicii electronice al trupei Anima Sound System. Tot atunci, publicul va avea ocazia să-i vadă în concert pe cei de la Hammerfall, urmaţi de Whitin Temptation, dar şi de trupa Compact. DJ Dub FX, aflat pentru a doua oară la festival, va încheia evenimentul pe cea mai mare scenă a Peninsulei.

„Artiştii nu au avut cereri ieşite din comun, au acceptat absolut toate condiţiile oferite de noi, fără fiţe sau aroganţe. Ei sunt aici ca să ofere un spectacol de neuitat zecilor de mii de peninsulari şi suntem convinşi că asta vor şi face", a completat Sisko. Organizatorii estimează un număr de 70.000 de vizitatori pe întreaga durată a festivalului, cu aproape 10.000 mai mulţi decât anul trecut.  

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite