VIDEO Inna, şanse de câştig la premiile MTV

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cântăreaţa autohtonă este nominalizată la categoria Best European Act în cadrul MTV European Music Awards 2010. Inna participă în această seară la gala premiilor muzicale europene, la Madrid, începând cu ora 22.00, ora României.

În luna septembrie a acestui an, Inna a câştigat titlul Best Romanian Act, intrând oficial în cursa finală MTV EMA 2010 de la Madrid.

Mai citeşte şi:

VIDEO Inna, cea mai sexy cantăreaţă din România

Cântăreaţa se numără printre nominalizaţii pentru premiul Best European Act, categorie la care concurează cu Enrique Iglesias, reprezentantul Spaniei, Afromental din Polonia, Dima Bilan din Rusia, şi Marco Mengoni pentru Italia. Dima Bilan este, de ­altfel, şi câştigătorul concursului Eurovision din 2008.

Succesul înregistrat în acest an pe plan european o include pe Inna printre favoriţii la câştigarea Best European Act. Cântăreaţa a obţinut discul de platină în Marea Britanie şi în Spania, pentru single-ul „Hot", şi locul întâi în Billboard Dance Airplay, apoi a cucerit mediul digital. Pentru câteva zile, Inna a fost cel mai vizualizat cântăreţ pe YouTube.

Dominaţia divelor

Ca în ultimii ani, nominalizările la premiile muzicale de peste tot din lume sunt acaparate de „doamnele muzicii". Lady GaGa, Katy Perry şi Rihanna rămân preferatele publicului tânăr, obţinând cele mai multe nominalizări şi la gala aceasta.

Cântăreţele Lady GaGa şi Katy Perry au primit câte cinci nominalizări la gala MTV European Music Awards de anul acesta. Ambele cântăreţe vor fi însoţite de o altă concurentă puternică, Rihanna, în trei dintre cele cinci categorii. Alături de cele trei dive ale muzicii pop mai concurează la categoria interpretare feminină Miley Cyrus şi Shakira.

Fetele deţin monopolul şi la categoria cel mai bun videoclip. Controversatul clip al piesei „Telephone", interpretată de Lady GaGa şi Beyonce, care a adunat peste 100 de milioane de vizualizări pe YouTube, are cele mai mari şanse de câştig la această categorie.

Eminem, din nou în joc

În ceea ce priveşte prezenţa masculină, la categoria specifică se vor întrece Eminem, Justin Bieber, Usher, Enrique Iglesias şi Kanye West. Eminem a revenit în peisajul muzical, după o pauză de câţiva ani, direct în fruntea topurilor muzicale. Colaborarea sa neaşteptată cu Rihanna, rapperul fiind cunoscut pentru aversiunea faţă de cântăreţele pop, i-a asigurat o prezenţă îndelungată în topuri.

La categoria cea mai bună trupă rock au fost nominalizate grupurile Kings of Leon (cu cele mai mari şanse de câştig), Linkin Park, Thirty Seconds To Mars, Muse şi Ozzy Osbourne. De-a lungul timpului, sunetul celor de la Kings of Leon a evoluat de la rock blues la arena-rock. Albumul „Only by the Night", din 2008, a intrat pe prima poziţie în topurile din Marea Britanie, a câştigat discul de platină, dar şi patru premii Grammy.

La categoria cel mai bun artist hip-hop au fost nominalizaţi T.I., Eminem, Kanye West, Lil Wayne şi Snoop ­Dogg. În cadrul ceremoniei care va începe la ora 22.00 vor cânta şi vor prezenta premii celebrităţi precum Slash, Kelly Brook, Taylor Momsen şi Shakira.

Gazda, o „nevastă disperată"

 Eva Longoria Parker, actriţa cunoscută pentru rolul său din serialul „Neveste disperate", va fi gazda ceremoniei decernării premiilor. Evenimentul va putea fi urmărit de telespectatori în direct, atât pe MTV, cât şi pe mtv.ro.

Nominalizările la cele mai importante categorii

Cea mai bună artistă



-Katy Perry
-Lady GaGa
-Miley Cyrus
-Rihanna
-Shakira

Cel mai bun artist



-Eminem
-Enrique Iglesias
-Justin Bieber
-Kanye West
-Usher

Cel mai bun act european



-Afromental
-Dima Bilan
-Enrique Iglesias
-Inna
-Marco Mengoni

Cea mai bună trupă rock



-Kings of Leon
-Linkin Park
-Thirty Seconds To Mars
-Muse
-Ozzy Osbourne

Rihanna
Eminem
Enrique Iglesias
Ozzy Osbourne
Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite