VIDEO Inna, cu cinci trepte mai sus de Lady Gaga

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inna ocupă primul loc în Top Billboard Hot Dance Airplay
Inna ocupă primul loc în Top Billboard Hot Dance Airplay

Românca în vârstă de 23 de ani ocupă primul loc în topul Billboard Hot Dance Airplay de săptămâna aceasta, din America.„Bad Romance“, cea mai în vogă piesă a lui Lady Gaga, a căzut pe locul 6, după ce a fost detronată de melodia „Hot“ a cântăreţei din Mangalia.

Billboard Hot Dance Airplay este un clasament realizat în urma monitorizării genului electronic dance la radiourile din America.

Cinci posturi de radio importante sunt monitorizate non-stop şi în funcţie de numărul difuzărilor pe săptămână se decide cine ocupă cele 25 de poziţii existente în clasament. De altfel, topul muzicii electronice face parte din clasamentul Billboard 100, considerat a fi cel mai important clasament, dar şi unul independent.

Astfel, piesa care până recent cucerise topurile europene din Spania, Belgia, Ungaria şi Olanda a trecut oceanul şi a întrecut cântăreţi în vogă.

„Nici acum nu-mi vine să cred. Sunt foarte fericită, e un moment unic în viaţa mea", spune Inna, surprinsă la rândul ei de reuşită. În culmea fericirii, nu uită să-i menţioneze pe băieţii de la Play&Win, care sunt producătorii muzicali ai piesei, precum şi faptul că succesul este „şi al muzicii româneşti".

Pe urmele Madonnei

Pe primul loc în topul Hot Dance Airplay s-au mai „odihnit", de-a lungul timpului, piesele Madonnei, Rihannei şi ale lui Beyonce, iar Inna ştie foarte bine cu cine se luptă acum.

„E un sentiment foarte ciudat: am crescut cu piesele Madonnei, iar pe Rihanna o admir foarte tare, iar acum «ne-am bătut» pe No.1. Cred sincer că greul şi munca încep de-abia acum, pentru că este mult mai greu să te menţii", mărturiseşte Inna, care încheie într-o notă optimistă, mărturisind că „vom face faţă".

Câştigarea primei poziţii în acest top anunţă lansarea albumului ei şi în Statele Unite. De altfel, lansările internaţionale nu sunt străine de Inna. Albumul de debut al cântăreţei a fost lansat deja în Rusia şi în Polonia, înainte de a ajunge în România. „Pentru cei dragi de-acasă, am pregătit şi o supriză: albumul va include noul meu single, «10 Minutes», o colaborare cu băieţii de la Play&Win", spune Inna despre materialul care urmează să apară pe piaţă în câteva săptămâni.

Succes de la prima melodie

Dacă acum nici doi ani numele Inna nu spunea nimic publicului autohton, dar nici celui internaţional, astăzi, cântăreaţa pare a fi omniprezentă la radiouri. „Am visat, am sperat, am muncit", este explicaţia Innei pentru ce i se întâmplă în prezent.
 
La cei 23 de ani ai săi, Inna a ajuns, cu sau fără voia ei, prin promovarea intensă, să reprezinte un reper pentru tineretul de pretutindeni. Mai mult sau mai puţin conştientă de acest lucru, cântăreaţa încearcă să se descurce cu responsabilitatea unui statut ultramediatizat.

„Pentru o persoană publică imaginea contează atât de mult, în special pentru că poţi influenţa tinerii prin deciziile tale sau prin declaraţii. Eu încerc să rămân eu, adică naturală, cum cred că ar trebui să încerce să fie fiecare tânăr", mărturiseşte Inna. Micuţa originară din Mangalia are grijă să fie la curent cu tot ce se întâmplă în zona muzicală din care face şi ea parte.

„E important să fii la zi cu toate noutăţile muzicale aşa că ascult multă muzică de club, dar şi Beyonce, Pink şi Justin Timberlake. Cred că muzica este făcută să binedispună, să-ţi creeze o stare pozitivă", concluzionează Inna.

Edward Maya, de la muzică clasică la Billboard

Dacă începutul de an i-a adus Innei locul 1 în topul Billboard Hot Dance Airplay, sfârşitul lui 2009 l-a găsit pe Edward Maya pe locul al doilea în Billboard Hits of the World.

Edward (dreapta), alături de Vika Jigulina

Edward (dreapta), alături de Vika Jigulina

Pe numele său adevărat Eduard Marian Ilie, artistul în vârstă de 23 de ani este primul român listat de celebra publicaţie „Billboard", potrivit reprezentanţilor casei de discuri CatMusic. În decembrie 2009, Maya ocupa locul al doilea în Billboard Hits of the World, în topul single-urilor din Franţa, cu piesa „Stereo Love" (un featuring cu Vika Jigulina), înaintea unor artişti ca Black Eyed Peas şi David Guetta. „Sunt foarte fericit pentru această realizare. Drumul spre top este relativ uşor, să mă menţin acolo este o adevărată provocare, iar mie mi‑au plăcut mereu provocările", mărturiseşte Maya.

Noul Marius Moga

Compozitor, interpret şi producător, tânărul abordează preponderent genul electro-house, cu toată că studiile şi preferinţele muzicale îl recomandă pentru muzica clasică. Edward Maya a urmat Liceul „George Enescu" şi Conservatorul, iar printre preferinţele sale se numără Ciprian Porumbescu, George Enescu, Mozart, Beethoven, Wagner şi mulţi alţii. Dar cum se împacă muzica clasică cu ceea ce face Edward Maya? „Foarte bine.

În fiecare melodie pe care o compun introduc un instrument muzical, tocmai pentru a combina diverse genuri, pentru a da o nouă culoare muzicii electronice", spune artistul.

Despre Maya s-a spus că este noul Marius Moga, însă autorul hitului „Stereo Love" spune că e abia la început de drum. „Marius Moga este un producător de succes, iar fiecare producător aduce ceva nou şi diferit în industria muzicală. Eu mă consider încă la început de drum, mai am multe de învăţat şi de realizat pe viitor", mărturiseşte Maya, care are multe proiecte pentru anul ce abia a început. „Vor fi mai multe colaborări şi lansări, am deschis de curând o agenţie pentru a lansa tinere talente în muzica electronică şi nu numai", spune acesta.

Puţină lume ştie că Edward Maya este producătorul piesei „Tornero", devenită un hit în întreaga Europă, după participarea lui Mihai Trăistariu la Eurovision, în 2006. Acest lucru l-a impulsionat pe Maya, care doreşte să participe anul acesta la Selecţia naţională pentru Eurovision, organizată în coproducţie de TVR şi Adevărul.

„Programul este foarte încărcat, deoarece nu mă ocup doar de proiectul Edward Maya, ci şi de alte noi proiecte, dar cred că anul acesta voi participa cu o melodie la Eurovision", mărturiseşte el.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite