VIDEO În căutarea fetei Bond

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Freida Pinto, actriţa din „Vagabondul milionar“
Freida Pinto, actriţa din „Vagabondul milionar“

Freida Pinto, Rachel Weisz şi Olivia Wilde sunt numele vehiculate în legătură cu unul dintre cele mai dorite roluri ale momentului. Cele mai sexy şi mai „în vogă“ actriţe concurează pentru rolul de fată Bond. Obţinerea acestuia nu garantează ulterior o carieră de succes.

Pentru cea de-a 23-a peliculă din seria cu Agentul 007 s-au stabilit deja regizorul, Sam Mendes (a semnat „American Beauty"), şi scenaristul, Peter Morgan, responsabil pentru „The ­Queen/Regina".

Dar aceste veşti nu sunt atât de importante pentru fanii francizei, care aşteaptă să afle cine sunt eroinele care vor sta la braţul lui Bond sau care îi vor pune beţe-n roate faimosului agent. Zvonurile au mers până acum în direcţia Freidei Pinto (25 de ani), interpreta Latikăi din „Vagabondul milionar". Aceasta ar mai fi dat probe şi pentru al 22-lea film din serie, „Partea lui de consolare, dar a fost considerată la vremea aceea prea tânără de către producători.

Britanica Rachel Weisz (40 de ani) are şanse mari să devină prima eroină într-un rol principal negativ în seria Bond, potrivit cinemaspy.com. Actriţa premiată cu Oscar ar urma să joace rolul şefei organizaţiei Quantum.

Castinguri complexe

Alegerea unei actriţe pentru această ipostază nu este o ştiinţă exactă. Unele dintre interprete, precum Halle Berry în „Die Another Day", deţineau deja statutul de sex-simbol când l-au sedus pe Bond. Altele, precum începătoarele Olga Kurylenko şi Gemma Arterton, din „Partea lui de consolare", au fost distribuite în peliculă tocmai pentru că nu erau cunoscute şi aveau potenţial.

Poveştile actriţelor care ­le-au interpretat pe fetele Bond sunt diferite de la caz la caz. Rolul în peliculele din serie nu garantează o carieră încununată de succes în blockbustere. Denise Richards a jucat ulterior numai în comedii uşurele şi a devenit o vedetă a tabloidelor din cauza scandalurilor cu fostul soţ, Charlie Sheen. Rolul cu care Teri Hatcher şi-a continuat cariera a fost cel din serialul „Neveste disperate".

Jane Seymour a apărut în filme de televiziune şi în serialul „Dr.Quinn".

Pe de altă parte, multe actriţe au abandonat filmele comerciale marca Holly­wood şi au abordat roluri serioase. Din această categorie fac parte Sophie Marceau, Michelle Yeoh şi Eva Green. Halle Berry, considerată într-o vreme cea mai sexy actriţă de la de la Hollywood, a câştigat un Oscar şi apoi a avut parte de un concediu de maternitate.

Multă vreme, personajele feminine au fost mai degrabă caricaturale şi aveau scopul de a „decora" ecranul şi de a se îndrăgosti de Bond. În ultimele două filme, lucrurile s-au schimbat. James Bond s-a îndrăgostit de Vesper Lynd (Eva Green), o femeie inteligentă şi complexă, care avea mai multe de oferit decât o siluetă sexy.

Eroine

Halle Berry a fost Jinx în „Die Another Day" (2002). A câştigat un Oscar în acelaşi an, a jucat în seria „X-Men", dar cariera ei a intrat în declin.

Halle Berry
Ursula Andress

Ursula Andress a jucat-o pe Honey Ryder în „Dr. No" (1962) şi este considerată cea mai bună fată Bond din toate timpurile.

Olga Kurylenko este cea mai recentă fată Bond, Camille din „Partea lui de consolare" (2008). Are mai multe proiecte în pregătire.

Olga Kurylenko

Sophie Marceau a fost Elektra King în „The World Is Not Enough" (1999). După celebrul film a jucat într-o comedie romantică americană şi în filme franţuzeşti.

 Sophie Marceau
Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite