Iată cea mai controversată melodie din toate timpurile - VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Performing Right Society (PRS) a realizat un sondaj cu privire la legătura directă dintre muzică şi societate.

Astfel, în topul realizat de PRS, unele melodii aparţinând unor trupe celebre, au ocupat locuri frunaşe tocmai datorită faptului că au "mobilizat" şi "schimbat" generaţii întregi prin originalitate, inovaţie şi nu în ultimul rând prin controversele pe care le-au stârnit în sânul societăţii.

"Rezultatele sondajului arată legătura directă dintre muzică şi societate. Multe dintre piesele intrate în acest clasament sunt considerate emblematice din cauza controverselor legate de ele sau a interzicerii discurilor pe care au fost lansate", spun reprezentanţii asociaţiei care a realizat sondajul, potrivit gigwise.com.

Astfel, piesa "Smack My Bitch Up", a trupei Prodigy, a fost votată drept cea mai controversată melodie din toate timpurile, în sondajul britanic. Lansată în 1997, "Smack My Bitch Up" a fost oprită de la difuzare de către BBC şi criticată vehement de asociaţiile feministe.

Pe locul 2 se află "God Save The Queen", cântată de punkerii de la Sex Pistols, ale căror versuri şi muzică, după cum au declarat de-a lungul timpului componenţii trupei, vorbeau despre adevărata faţă a Marii Britanii de la acea vreme. Sex Pistols s-au remarcat totodată prin concertele violente, în timpul cărora basistul trupei, faimosul Sid Vicious, obişnuia să se automutileze. Vicious a decedat în urma unei supradoze, la scurt timp după ce şi-a ucis iubita.

Pe locul 3 în topul celor mai controversate melodii se află "Relax", a celor de la Frankie Goes To Hollywood.

VEZI AICI CLIPUL NECENZURAT DE LA "SMACK MY BITCH UP"

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite