FOTO Ianţu, pupat pe chelie ca să aibă noroc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima ediţie „Vrei să fii milionar?“, show-ul difuzat în peste 30 de ţări, printre care Sri Lanka, Uganda şi Angola, începe astăzi, de la ora 20.00, pe Kanal D. După o pauză de opt ani, emoţiile revenirii  celui mai popular game-show de cultură generală din lume s-au distribuit egal între concurenţi, echipa de producţie şi gazda emisiunii, Virgil Ianţu…

Dă click pe imagini pentru fotogalerie!

image
image
image

Ceea ce vom putea urmări cu toţii la televizor în această seară s-a filmat într-o ploioasă zi de august, în urmă cu două săptămâni. După opt ani în care cultura generală a pierdut tot mai mult teren pe piaţa românească de televiziune, Kanal D ne propune în fiecare miercuri, joi şi vineri, de la ora 20.00, formatul „Vrei să fii milionar" ca pe o alternativă la talent/reality-show-urile care au invadat în ultimii ani micul ecran.

Echipa pregăteşte recuzita pentru emisie



Agitaţie mare în platou

La studiourile din Afumaţi, repetiţiile sunt în toi la miezul zilei (echipa, concurenţii, susţinătorii, aplaudacii, însuşi Ianţu, toată lumea e aşezată la locurile ei). Îmbrăcat lejer, în blugi şi într-un tricou alb din bumbac, prezentatorul e pregătit, chiar nerăbdător să reînceapă emisiunea care crede că-l reprezintă cel mai bine, emisiunea lui de suflet. După aproape un deceniu, când spera, dar nu se mai aştepta ca showul să prindă iar viaţă,  Ianţu funcţionează ca uns, ca şi cum pauza nu ar fi existat.

image

Virgil Ianţu pune la punct ultimele detalii cu fiecare membru al echipei



„Îmi doream foarte mult să ajung la momentul acesta, atmosfera e foarte ok în platouri, mă simt foarte bine în pielea mea şi la acest lucru contribuie foarte mult echipa. Casa de producţie cu care colaborez, Zucchero Media, e aceeaşi cu care am lucrat şi la ultima producţie de la Prima TV. Mi-am dat seama că sunt foarte buni în ceea ce fac şi că lucrurile ar merge foarte bine dacă am lucra iar împreună. Sper să se sudeze şi mai tare echipa, sunt oameni care lucrează sau au lucrat în diferite locuri, dar care au răspuns foarte repede invitaţiei mele", ne comunică prezentatorul.

image

Podeaua din sticlă trebuie să lucească



Bogdan Nicolescu, producătorul executiv de la Zucchero, ne vorbeşte despre echipă ca despre un mix între cei care au lucrat înainte la acest format şi oameni noi: „O mică parte dintre membrii echipei vechi nu au putut fi cooptaţi pentru că nu mai sunt în ţară sau nu mai lucrează în televiziune. Dar această combinaţie între echipa veche şi cea nouă face ca show-ul să funcţioneze foarte bine."

image

Primii zece clasaţi sunt gata pentru „testul fulger“



În sala de protocol, aşezată lângă camera redacţiei, intră să ne salute Corina Sava, producătorul Zuchero Media, cu ştate vechi în emisiunea „Vrei să fii milionar". Ne invită să ne acomodăm şi apoi să mergem în studioul unde se repeta de zor, de mai bine de două ore. În camera alăturată, concurenţii şi susţinătorii (familii şi prieteni) se pregătesc intens pentru marea provocare. Am tras cu ochiul prin peretele de geam, accesul presei în camera concurenţilor înaintea concursului fiind interzis. În timp ce unii completează nişte formulare, alţii mănâncă, discută sau probează hainele pe care urmează să le poarte în platoul emisiunii.  Primul care ne atrage atenţia în studioul cochet, cu podea din sticlă, este regizorul de platou, Codruţ Codreanu. Acesta, cum îl prinde, cum îl execută pe Virgil cu câte un pupic pe chelie.

image

Ianţu îl felicită pe primul potenţial milionar, cel care a răspuns cel mai repede



Ritual de noroc

Să-i poarte noroc, ar zice superstiţia, iar Ianţu elucidează misterul: „Pupatul pe creştet a devenit un ritual pentru că am mai lucrat împreună. Codruţ mă pupă din când în când, dar nu ca să îmi poarte mie noroc, ci ca să îşi poarte lui noroc şi, implicit, emisiunii. E foarte reconfortant să ai alături oameni care te cunosc bine şi merg în aceeaşi direcţie cu tine. Întotdeauna facem glume unul despre celălalt. În starea aceea de concentrare îmi place să alternez momentele de tensiune cu cele de relaxare. E bine şi pentru concurenţi pentru că aceştia văd că nu se află într-o atmosferă foarte încordată în platouri...".

Când totul e pregătit (concurenţii primesc ultimele instrucţiuni despre cum să apese pe butoanele care îi pot trimite direct pe scaunul milionarului dacă au viteză bună de reacţie, iar publicul este invitat pe scaune), ploaia vine neinvitată şi ropoteşte neobosită pe acoperiş.

Filmări sub semnul întrebării

Filmările stau sub semnul întrebării, zgomotul ploii împiedică pentru moment acţiunea, clădirea nefiind încă izolată fonic... „Nu filmăm până nu se opreşte ploaia!", se aude din regie. „Şi, dacă ploaia e torenţială, ce facem, plecăm acasă?", întreabă retoric un cameraman. Până la o decizie, aflăm că Ianţu e deja la cabină, să se schimbe pentru emisiune. Podelele din sticlă sunt lustruite de mai mulţi indivizi, femeia de serviciu fiind depăşită de situaţie. Şoşonii precum cei de la Muzeul Peleş ar face minuni în aceste circumstanţe. Tot acum descopăr cei 12 concurenţi gata să facă dovada cunoştinţelor lor. Toţi de sex masculin, şi tineri şi mai în vârstă, au fost selectaţi din cei 4.000 care s-au înscris telefonic în concurs în prima zi. Nicio femeie, şi întrebarea firească de ce lipsesc femeile. Ianţu apare la patru ace, şi încearcă o explicaţie: „Cred că femeile sunt un pic mai timide, îşi spun: «Aoleu, dar dacă mă fac de râs?!» Îmi doresc să fie cât mai multe femei la emisiune, asta i-ar ambiţiona şi pe bărbaţii care încă nu s-au înscris în concurs."

În platou, se fac ultimele repetiţii cu concurenţii. La „Fast Finger First" (testul-fulger) participă doar zece concurenţi, ceilalţi doi fiind rezerve. Cel care răspunde corect în cel mai scurt timp ajuge pe scaunul milionarului, faţă în faţă cu Ianţu. 15 întrebări despart concurentul de milion.

O nouă variantă ajutătoare

Pe lângă cele trei variante ajutătoare cunoscute deja („sună un prieten"; „întreabă publicul" şi „fifty-fifty") participanţii beneficiază de acum şi de cea de-a patra - „schimbă întrebarea". O altă noutate ar fi nivelul de dificultate al întrebărilor, nivel care s-a schimbat un pic în favoarea concurenţilor. Întrebările sunt mai uşoare şi o parte dintre ele ţin de actualitate. Dacă eşti la curent cu ceea ce se întâmplă, este imposibil să nu ştii, de ex., că  Mihaela Rădulescu a scris cartea „Întreabă-mă orice".

image

Bucurie mare pentru cel de-al doilea concurent, care a răspuns corect şi a câştigat 5.000 de lei



O găselniţă prin care echipa speră să aducă în faţa televizoarelor cât mai mulţi telespectatori în această toamnă. Se trag două duble pentru partea de intro a emisiunii şi Mistreţu' anunţă din carul de emisie că filmările pot începe în câteva minute. În ciuda ploii care nu contenea. Mistreţu', pe numele lui Octavian Păscuţ, pe care toată lumea îl cunoaşte de la „Cronica Cârcotaşilor", şi despre care puţini ştiu că este şi regizor de profesie. În această calitate, el a mai lucrat la o mulţime de emisiuni, printre care „Cronica Cârcotaşilor" (Prima TV), „Neaţa cu Răzvan şi Dani" (Antena 1), „Noră pentru mama" şi „Rătăciţi în Panama" (Kanal D).

Primul concurent care trece de testul-fulger (nu deconspirăm identitatea concurenţilor care au ajuns pe scaunul milionarului la rugămintea Kanal D) se împotmoleşte subit. La cea de-a treia întrebare, tânărul din Bucureşti îi „pune în pană" lui Ernest Hemingway „La răsărit de Eden", ieşind din joc înainte de a-şi epuiza toate variantele ajutătoare.

image

Ultimul concurent al primei ediţii „Vrei să fii milionar?“ a ajuns cel mai departe



A doua „tentativă de milionar" se consumă până la pragul de 5.000 lei, când fostul jurnalist se retrage. Poate faptul că Ianţu se codeşte contribuie la retragerea la ţanc a fostului jurnalist. Ideea e că nimeni nu trebuie să rişte când are o doză de îndoială. Gongul de final de emisiune a sunat când tinerelul concurent a atins suma de 7.500 de lei. Frustrant, ca de fiecare dată când deznodământul întârzie, dar de dorit pentru toţi cei implicaţi în realizarea acestui format, căci în felul acesta cresc şansele ca telespectatorul să rămână ancorat în concurs.

"Echipa care concepe întrebările pentru concurenţi este formată din experţi documentarişti. Nu le putem dezvălui numele, pentru că este vorba de un format extrem de securizat."
Bogdan Nicolescu
producător executiv

Cum ajungi pe scaunul milionarului?

„Primul test e înscrierea în sine. Suni la numărul de telefon 037.77.72.222 şi primeşti o întrebare la care trebuie să răspunzi cât mai repede. La finalul zilei, dacă te clasezi în primii 80 de participanţi, ai şansa să fii sunat şi să mai primeşti o întrebare, puţin mai dificilă, la care trebuie să dai răspunsul corect rapid. Urmează preselecţia în platou, unde sunt invitaţi primii 10 clasaţi şi cel care trece cel mai repede de testul-fulger «Fast Finger First» ajunge pe scaun, faţă în faţă cu Virgil Ianţu. Regulamentul jocului, pas cu pas, poate fi consultat pe pagina www.vreisafiimilionar.kanald.ro . Informaţiile sunt publice şi gratuite." - Bogdan Nicolescu, Senior Executive Producer Zucchero Media.

image
Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite