Huidu şi Găinuşă: „Noi o să murim râzând“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei doi se reîntorc din data de 18 februarie pe micul ecran, cu un nou sezon din emisiunea „Cronica Cârcotaşilor”. Se completează unul pe celălalt, sunt de acord în tot ce-şi spun şi nu văd niciun motiv pentru care s-ar opri din cârcoteală. Cred mai mult în rolul educativ al emisiunii decât în umorul ei.

Adevărul: Ce înseamnă criza pentru „Cronica Cârcotaşilor”?

Ş.H.: Un subiect. Foarte extins întins.

Se face un soi de curăţenie?

Ş.H.: Sperăm. Deşi s-ar putea să avem o surpriză.

M.G.: Eu zic aşa, dacă această surpriză înseamnă sfârşitul lumii, trebuie să fie unii care să râdă despre sfârşitul lumii. Suntem pregătiţi, avem o strategie. Noi o să murim râzând, aşa că o să facem această criză de tot râsul.

Rămâne aceeaşi echipă din sezonul trecut sau ne aşteptăm la oameni noi?

M.G.:
Dacă sunt daţi afară de la alte televiziuni, îi luăm noi. De la Romantica, de la Antene. Totuşi, să ţii trei Antene e ceva.

Ş.H.: Patru, patru antene, una e camuflată, e Euforia.

M.G.: Chiar, pe calea aceasta, noi vrem să facem un anunţ: angajăm muncitori de la Antene.

E o coincidenţă că vă tot luaţi de oamenii din Intact?

Ş.H.: Nu, nu e nicio coincidenţă. Din nefericire, după cum ne-am dat seama, breasla asta e destul de eterogenă şi foarte puţin unită. Dar există nişte interese care sunt urmate cu sfinţenie de nişte angajaţi pe partea economică. E prima oară când îl citez pe Gigi, dar îmi place citatul.

Noi am trecut prin zona respectivă şi ştim cum se lucrează, se lucrează foarte bine doar la nişte indicaţii date de sus, din care, dacă ieşi, ieşi de tot.

M.G.: Noi ne-am luat şi de cei de la Pro TV, dar, din păcate, ei nu se pot lua de noi decât dacă e scris pe prompter.

Ş.H.: Plus că acolo, la Pro TV, e un soi de sectă. Există un guru, există o sectă, şi secta nu vorbeşte cu exteriorul decât prin PR.

Publicul „Cronicii Cârcotaşilor” e, pe alocuri, acelaşi cu publicul lui Mircea Badea?

M.G.: Auzi, nu te supăra, Mircea Badea are un public? Şi-a format un public? Am înţeles că face nişte chestii în public, dar că are unul...

Ş.H.: Există un public. Există clar oameni care se uită la ambele emisiuni, dar sunt, sper, destul de puţini. Ai noştri înţeleg şi ce spunem.

Dar rezultate aţi văzut?

Ş.H: Avem o generaţie de oameni care a crescut cu noi şi o generaţie de oameni care cred că nu mai suntem aşa haioşi ca altădată. Dar asta se întâmplă de la prima emisiune. Eu cred că prima emisiune a fost cea mai bună, de fapt. De atunci, scădem constant. (râde)

Aţi primit oferte de la alte posturi?

Ş.H.:
Am primit multe oferte, unele dintre ele chiar de la trustul Impact, Intact sau cum îl cheamă. S-a întâmplat mai demult şi trebuia să le vedeţi feţele când le-am refuzat oferta substanţială.

Emisiunea voastră a fost catalogată drept „cea mai violentă emisiune de divertisment”...

Ş.H.: Raportul ăla are dreptate, ne-am gândit noi, pentru că la început ne-a cam sărit muştarul. Dar, de fapt, au dreptate, pentru că emisiunea asta practic însumează chestiile neşlefuite de la televizor, pe care noi încercăm să le şlefuim. Iar pentru asta trebuie să le dăm exemplu, unele fiind violente.

M.G.: Uite, ca să-ţi dau un exemplu: când ai o durere de măsea, prima şi cea mai urgentă măsură ca să scapi de ea e să-ţi tragi o palmă. În momentul ăla, uiţi de ea, că te doare urechea. Asta facem noi, de aia se percepe ca o emisiune violentă, pentru că noi îi pălmuim pe ăia.

Se refereau mai ales la copiii care se uită şi nu au discernământul necesar pentru a distinge nuanţele...

M.G.: Foarte mulţi au crescut cu noi, din cauza asta au şi plecat din ţară, pentru că le-am explicat cum stă treaba cu ţara asta. Concluzia CNA-ului este greşită, nu noi suntem emisiunea cea mai violentă, ci „Dansez pentru tine”, pentru că nu poţi să-ţi arunci colegul de colo-colo, să-l scapi în cap, am văzut-o şi pe asta. Dansul ăla este sălbatic pe alocuri.

Ş.H.: CNA vrea să facă un lucru bun, după care începe să folosească studiul ăsta şi să dea sancţiuni. S-au luat de Tuzgureanu de la radio că face dezacorduri. Păi normal că face, joacă rolul unui poliţist prost. Kiss FM e postul de radio cel mai agramat, conform lor.

M.G.
: Dacă nu difuzăm Guţă, asta e. Atunci, cel mai agramat scriitor român este I.L. Caragiale.

Ş.H.: Clar! Eu zic că trebuie interzis. Şi romanul „Ion” trebuie interzis. „Neamul Şoimăreştilor”, voi ştiţi câte crime sunt acolo, cât trage nenorocitul ăla cu arcul? Astea trebuie interzise, dacă e să o luăm aşa. Tu ai văzut ce au făcut fraţii Jderi? Prăpăd!

M.G.: Eu îi ştiu pe fraţii Negoiţă...

Ş.H.: Cam asta e problema cu studiile astea, că dacă ele ar fi făcute cu cap şi folosite la fel, atunci ar fi bine. Dar tare mi-e teamă că se va reacţiona la fel de prosteşte cum s-a făcut până acum. Ce au bă frate cu Badea? E după 12.00 noaptea, să facă el ce vrea să facă, să stea şi în c...l gol dacă vrea, nu-i niciun copil acolo.

M.G.:
Cum nu-i niciun copil acolo? E Mircea Badea.

Ş.H.:
Bine, el e singurul copil care ar trebui să se protejeze el pe el, da’ nu contează. Mi se pare deplasat, chiar dacă e Mircea Badea, să se exprime cum vrea el. La ora aia poate să facă orice. Ultimele sancţiuni date lui Badea sunt efectiv nişte abuzuri.

M.G.:
Înseamnă că nu se uită pe OTV.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite