Hotel FM, prima repetiţie pe scena din Düsseldorf

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trupa care reprezintă România la Eurovision a evoluat pe scena din oraşul german în care va avea loc competiţia muzicală. La conferinţa de presă care a urmat, jurnaliştii din Germania, Anglia, Africa de Sud şi Australia s-au arătat foarte interesaţi de trupa Hotel FM şi piesa lor, „Change“.

Membrii formaţiei Hotel FM, David Bryan - solist, Gabriel Băruţă - compozitor şi pianist şi Alex Szuz - baterist, s-au prezentat miercuri pe scenă într-o formă foarte bună şi au fost preocupaţi să obţină, la această primă repetiţie, cel mai bun sunet.

„Avem nevoie să auzim cum sună piesa pe scenă, pentru că acesta este un spaţiu mare şi sunetul se aude cu ecou", a spus David Bryan, după evoluţia trupei. Alături de cei trei componenţi ai Hotel FM, pe scenă s-au aflat şi dansatoarele Alexandra Gherase şi Roxana Ureche. Repetiţia a decurs foarte bine, delegaţia României solicitând organizatorilor doar mici modificări şi schimbări tehnice.

În atenţia presei internaţionale

Ca şi în alţi ani, repetiţia a fost urmată de obişnuita conferinţă de presă care a reprezentat o surpriză atât pentru români, cât şi pentru jurnalişti. Cei de la Hotel FM au fost surprinşi de interesul presei internaţionale pentru ei şi piesa României. Dacă la alte conferinţe de presă delegaţii au avut parte doar de câteva întrebări, pentru băieţii de la Hotel FM, acestea parcă nu se mai terminau. Au fost întrebări de la jurnalişti din diverse ţări: de la Germania şi Anglia până la Africa de Sud şi Australia.

Hotel FM, în a doua semifinală

Românii au fost întrebaţi cum a ajuns David, solistul de origine britanică, în România şi cum a reuşit el să cânte la Eurovision pentru altă ţară decât cea în care s-a născut. Până la semifinala din 12 mai, Hotel FM va mai avea şi alte repetiţii. Trupa va evolua cu piesa „Change" de pe poziţia a 14-a în cea de-a doua semifinală, alături de concurenţii Bosniei şi Herţegovinei, Austriei, Olandei, Belgiei, Slovaciei, Ucrainei, Moldovei, Suediei, Ciprului, Bulgariei, Macedoniei, Israelului, Sloveniei, Estoniei, Belarusului, Letoniei, Danemarcei şi Irlandei. Finala va avea loc pe 14 mai. Pe lângă telespectatorii ţărilor participante, în prima semifinală vor vota şi cei din Marea Britanie şi Spania, iar în cea de-a doua, cei din Germania, Italia şi Franţa. Ponderea în vot va fi 50% public şi 50% juriu.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite