Hollywoodul luptă pentru căsniciile gay

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vedete precum Brad Pitt sau Barbra Streisand donează bani pentru a sprijini căsătoriile între homosexuali. În ultimele săptămâni, Hollywoodul a fost criticat pentru că nu a contribuit destul pentru a opri o iniţiativă de lege în California care ar interzice căsniciile între homosexuali.

Campania se numeşte „Nu pentru 8”, după „Propunerea 8“, căreia i se opun vedetele. Printre celebrităţile care au iniţiat lupta se numără producătorul Bruce Cohen, laureat cu Oscar pentru „American Beauty”.

 Acesta s-a căsătorit cu iubitul lui, Gabriel Catone, în iunie. Producătorul a început să apeleze la prietenii şi cunoştinţele sale din Hollywood pentru a protesta faţă de interzicerea căsătoriei persoanelor de acelaşi sex.

Cel mai mare nume recrutat de Cohen este regizorul Steven Spielberg, care alături de soţia sa, Kate Capshaw, a donat acestei cauze 100.000 de dolari. „Steven a fost un suporter incredibil pentru mine, şi personal, şi profesional”, a declarat Cohen despre prietenul său.

DeGeneres cumpără spaţiu publicitar

Vedeta TV  Ellen DeGeneres şi actriţa Portia de Rossi reprezintă unul din cele 11.000 de cupluri care şi-au jurat credinţă în statul California, de când căsnicia între persoane de acelaşi sex devenise legală, în iunie.

Nunta celor două a avut loc în august. DeGeneres a realizat un clip chemându-i pe oameni să voteze împotriva „Propunerii 8“ şi a cumpărat spaţiu publicitar la televiziune pentru reclama sa. „Nu ştiu de ce se tem oamenii”, a declarat prezentatoarea TV în emisiunea sa

. „Poate cred că copiii lor vor fi influenţaţi de căsniciile între gay, dar trebuie să vă spun că eu am fost crescută de heterosexuali. Şi nu m-au influenţat.”

Actorul Brad Pitt a fost printre primii care au donat bani pentru această cauză. Lui i s-au alăturat actriţele Bridget Fonda şi Mary McCormack, regizorul Gus Van Sant şi producătorul Greg Berlanti.

Actorul George Takei, cunoscut pentru rolul din seria originală „Star Trek”, s-a căsătorit şi el cu alesul lui, luna trecută, şi a donat 2.600 de dolari cauzei.

Încă o petrecere de la Hollywood a reuşit să strângă  peste 4 milioane de dolari; acolo, un „tacâm” costa minimum 1.000 de dolari. La petrecere au cântat Mary J. Blige şi cântăreaţa lesbiană Melissa Etheridge, iar printre invitaţi s-au numărat Barbra Streisand şi regizorul Rob Reiner.

image

Este timpul să iubim oamenii pentru cine sunt şi să-i lăsăm să iubească pe cine vor.

image


Ellen DeGeneres,
actriţă

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite