Caritate de criză la Balul de Halloween 2009

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Caritate de criză la Balul de Halloween 2009
Caritate de criză la Balul de Halloween 2009

Suma strânsă se ridică la aproximativ 350.000 de euro, mai puţin decât fondurile adunate la ultimele două ediţii. Organizatorii evenimentului se declară mulţumiţi, deşi nu au mai adunat la fel de mulţi bani ca în anii trecuţi. CLICK AICI PENTRU FOTOTGALERIE!

Conform primelor estimări, 250.000 de euro provin din vânzarea biletelor, iar 90.000 de euro sunt rezultatul donaţiilor făcute în seara evenimentului. Cea de-a cincea ediţie a Balului de caritate de Halloween, organizat de Asociaţia Ovidiu Rom, a avut loc sâmbătă seara, la Palatul Parlamentului din Bucureşti. Actorul Ethan Hawke a onorat invitaţia mamei sale, Leslie Hawke (Preşedintele Asociaţiei Ovidiu Rom), şi a fost prezent la evenimentul de strângere de fonduri care a avut loc sub sloganul „Costumează-te global, dăruieşte local“.

Pentru că multe dintre cheltuielile evenimentului au fost suportate de sponsori, 90% din fondurile adunate vor fi folosite pentru bugetul programelor destinate copiilor aflaţi în dificultate şi doar 10% vor acoperi costurile organizatorice.

Pantofii Madonnei, la hipermarket

Donaţiile pentru programul „Fiecare Copil în Şcoală“ s-au făcut prin completarea mai multor variante de taloane, iar obiectele oferite au putut fi câştigate prin tragere la sorţi. E.ON, Carrefour şi Prospecţiuni sunt cele trei companii care au decis să adopte o şcoală dintr-o comunitate săracă, printr-o contribuţie de 10.000 de euro fiecare. Petrom a adoptat două şcoli de vară  pentru aceeaşi sumă.

Pantofii Dior donaţi de Madonna, colierul de aur al actriţei Vanessa  Redgrave, geanta Jimmy Choo a Andreei Esca şi geanta lui Ethan Hawke au fost lucrurile pentru care s-au donat sume cuprinse între 50 şi 10.000 de euro. În urma unei donaţii de 10.000 de euro, bani cu care a fost „adoptată“ o şcoală, Carrefour România a câştigat perechea de pantofi ai Madonnei.

image

Pantofii Madonnei au fost cumpăraţi pentru 10.000 de euro



Colierul Vanessei Redgrave i-a revenit lui Steven Van Groningen, preşedintele băncii Raiffeisen România, care a donat 5.000 de euro, iar poşeta Jimmy Choo oferită de Andreea Esca a fost adjudecată pentru 1.000 de euro de Oliver Meister, membru în Consiliul Director al Pro TV.

Claudia Pendred, directorul pentru România al Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, a plecat acasă cu o geantă a lui Ethan Hawke şi cu trei cărţi ale acestuia, în urma tragerii la sorţi.

Ethan Hawke, a treia oară în România

În cadrul unei conferinţe de presă organizate înaintea dineului, actorul american Ethan Hawke a vorbit, într-o grădiniţă amenajată special, despre angajamentul familiei sale faţă de România şi despre importanţa educaţiei copiilor din toată lumea.

image

Andreea Esca a optat pentru un costum săsesc

„Vrem să aducem toţi copiii la şcoală. Dacă avem grijă de copii, va fi mai puţină criminalitate“, a spus actorul aflat pentru a doua oară la bal şi pentru a treia oară în România. Îmbrăcat în redingotă şi joben, actorul a declarat că România este o „ţară diferită şi frumoasă“, la fel ca Palatul Parlamentului, clădire care l-a impresionat pe actor. Ethan Hawke, nominalizat de două ori la premiul Oscar, va filma anul viitor un spot TV prin care va susţine campania iniţiată de Asociaţia Ovidiu Rom.

Seara a continuat cu dineul la care au participat Nae Caranfil, Cristian Mungiu, Dan Bittman, Mihai Leu, Dana Deac, Luca Niculescu şi invitatul special al serii, Mark Gitenstein, noul ambasador american în România. Ethan Hawke s-a întreţinut toată seara cu colegii săi de breaslă, Mungiu şi Caranfil, cei trei fiind aşezaţi la aceeaşi masă.

Ca în fiecare an, au fost prezente multe vedete TV precum Andreea Esca, Iulia Vântur, Loredana Groza, Corina Caragea, Amalia Enache şi Paula Herlo. Adela Popescu şi Cabral au fost prezentatorii evenimentului, iar Horia Brenciu a întreţinut atmosfera împreună cu orchestra sa.

image
Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite