VIDEO Guns N’ Roses, o dezamăgire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Axl Rose a confirmat „legenda“: a întârziat două ore şi nici măcar nu şi-a cerut scuze. Publicul a înghiţit mârlănia şi a întors şi celălalt obraz: a cerut „bis“ la final. Într-o resemnare mioritică, fanii au preferat să se tolănească pe spaţiile înguste de gazon, să bea bere, să mânânce mici şi să facă, inevitabil, comparaţii cu concertul AC/DC.

La începutul lunii, după ce l-au aşteptat o oră, irlandezii i-au trimis câteva pahare de bere în bandana nesimţitului Axl Rose. Marţi seara, din acelaşi motiv, românii s-au enervat înainte de concertul Guns N' Roses de la Romexpo.

Citiţi şi:

VIDEO Concertul Guns N'Roses, o mare dezamăgire pentru fani

La început au fluierat răzleţ, apoi au huiduit masiv. Trupa din deschidere, Danko Jones, nu şi-a asumat rolul de tranchilizant pentru mulţimea iritată. Modul lor de a socializa cu publicul s-a limitat la folosi o mulţime de „fucking". Mulţi fani au propus să părăsească spaţiul de concert („îmi bag picioarele în el de bilet, asta e bătaie de joc") dar puţini au făcut-o.

„Proşti suntem noi"

Într-o resemnare mioritică, au preferat să să se tolănească pe spaţiile înguste de gazon, să bea bere, să mânânce mici şi să facă, inevitabil, comparaţii („Cei de la AC/DC au dovedit că îşi respectă fanii". „Ăştia sunt nişte nesimţiţi, proşti suntem noi"). Cu o întârziere de două ore, pe acordurile zdrăngănite ale piesei „Chinese Democracy", „Gunşii" au intrat în scenă cu un aer „profi", plictisit şi plin de sictir.

Pentru ei, armata de clone plătitoare de bilet era acolo să-i aplaude şi să admire colecţia de pălării, sacouri şi bandane ale arogantului „domn" Axl. Solistul care în anii '90 le făcea pe adolescente să plângă şi să-şi smulgă hainele de pe ele, a dovedit că este nepoliticos, obosit şi incapabil să mai inventeze ceva în materie de sound.

Piesele vechi, cele mai Apreciate

Piesele care au făcut publicul să iasă din atonia generată de primele melodii au fost tot cele care s-au dovedit „de rezistenţă", precum „Sweet Child O' Mine" (pe poziţia 15 în playlist), „November Rain" sau „Paradise City". Dacă „Knocking on Heaven' s Door" este singurul cover pardonabil - pentru că Axl îl cântă mult mai bine decât Bob Dylan - celelalte, după AC/DC, Paul McCartney, Pink Floyd - au dat naştere la întrebarea: ce trupă este asta care cântă melodiile altora?

După primele patru melodii, Axl a scăpat printre dinţi, ca pe un scuipat, un „Thanks" către public, mai pe la jumătate a spus că este un „relaxing evening", iar la final, un „ Thank You Romania". Pe cât de neconvingători au fost băieţii de la Guns N' Roses, pe atât de convingători au fost fanii din primele rânduri, care i-au chemat la bis. Un veteran al concertelor a găsit consolare în sărăcia de comunicare dintre solist şi public: „Bine că a tăcut. Dacă zicea «Hello Budapest»?".

Goniţi cu pahare din plastic

La începutul lunii septembrie, Guns N' Roses a început concertul programat la Dublin cu aproape o oră întârziere. Membrii trupei au fost nevoiţi să părăsească scena după ce au fost „bombardaţi" cu pahare din plastic aruncate de spectatori.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite