Guns N’ Roses, un nou album după 17 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lansarea mult aşteptatului „Chinese Democracy” va avea loc pe 24 noiembrie. La 17 ani de la ultimul album original al formaţiei, tot ce a mai rămas din vechea  formulă este Axl Rose, care a prelucrat intens materialul, chinuindu-şi muzicienii.  

Nici nu s-a lansat încă şi deja a fost etichetat cu diverse superlative. Materialul „Chinese Democracy” al celor de la Guns N’ Roses a fost numit până acum „cel mai scump album”, „cel mai lung album” şi „cel mai exagerat album”.

Trecerea de la ultimul album, „Use Your Illusion”, părţile I şi II, la „Chinese Democracy” a durat 17 ani, a costat peste 12 milioane de euro şi a însemnat înlocuirea tuturor membrilor trupei, în afară de a solistului Axl Rose, care a condus proiectul.

Din 1991, de la apariţia „Use Your Illusion”, trupa a mai lansat un album de coveruri, „The Spaghetti Incident?”

Democraţia chinezească

Despre numele ciudat al albumului actual, Axl Rose a spus că „există multe mişcări chinezeşti care luptă pentru democraţie şi se vorbeşte mult despre asta. Ar putea fi şi o declaraţie ironică. Nu ştiu, pur şi simplu îmi place cum sună”.

Principala piedică în înregistrarea albumului a fost personalitatea lui Axl Rose, care s-a certat sistematic cu toţi vechii colegi de trupă, dar mai ales cu Slash, fostul chitarist Guns N’ Roses. Slash a declarat că atunci când Axl îi refuza toate piesele compuse, dacă ar fi avut un pistol, s-ar fi sinucis.

În jur de 12 muzicieni au fost angajaţi şi concediaţi de Axl Rose, sau au plecat singuri, după ce fotografiile acestora erau vizionate de un guru personal poreclit Yoda, şi analizate pentru a se afla dacă-l vor trăda sau nu pe muzician. Întârzierea albumului a mai avut drept cauză şi moartea mamei lui Axl, ceea ce l-a făcut să se retragă în casa sa, unde avea terarii cu păianjeni şi reptile exotice.

Pariu pe sute de milioane de sucuri

Reprezentanţii companiei Dr Pepper, producătoare de băuturi carbogazoase, s-au simţit suficient de încrezători pentru a pune un pariu că Guns N’Roses nu va lansa albumul nici anul acesta. Miza pariului a fost câte o băutură Dr Pepper pentru fiecare cetăţean american.

Potrivit unei estimări, dacă fiecare din cei 300 de milioane de americani s-ar decide să îşi ia băutura gratuită, atunci compania ar pierde 165 de milioane de dolari. Reprezentanţii Dr Pepper au lansat un sistem de vouchere online pentru o băutură, valabile doar 24 de ore, pe 23 noiembrie.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite