Gianni Versace, ucis de mafia italiană?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gianni şi sora sa, Donatella Versace
Gianni şi sora sa, Donatella Versace

Designerul italian Gianni Versace, împuşcat acum 13 ani în faţa casei sale din Miami, a fost omorât din cauza unor datorii pe care le avea faţă de mafia italiană, potrivit unui volum recent apărut pe piaţă, informează telegraph.co.uk.

Dezvăluirile au fost făcute într-o carte scrisă de Giuseppe Di Bella, un fost membru al mafiei din Calabria. Potrivit lui Di Bella, Gianni Versace era folosit de capii grupării mafiote în diverse operaţiuni de spălare de bani. „Erau în joc sume uriaşe provenite din traficul de droguri, şantaj, cămătărie, munţi de bani care trebuiau spălaţi", a spus fostul mafiot.

Familia nu crede

Autorul cărţii a mai povestit cum membri ai grupării N'drangheta din Calabria au pus la cale un plan de a fura cenuşa lui Versace, pentru a şantaja apoi familia designerului, însă ulterior au renunţat la acest plan. Deşi familia creatorului de modă a emis un comunicat în care denunţă afirmaţiile lui Di Bella, despre care spune că sunt „false", Giancarlo Capaldo din Departamentul antimafie crede că informaţiile din carte ar putea constitui o pistă valoroasă. „Di Bella este un informator, iar informaţiile pe care ni le-a oferit în trecut s-au dovedit a fi adevărate", a spus acesta. Gianni Versace avea 50 de ani când fost împuşcat, la 15 iulie 1997, în faţa vilei sale din Miami, de către criminalul în serie Andrew Cunanan. Cunanan s-a sinucis câteva zile mai târziu. 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite