Gianina Corondan face portretul tipului chic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gianina a revenit la muzică, alături de trupa Quartz. Prima lor piesă se numeşte "Tip chic" Piesa are o întreagă poveste în spate. Aflaţi de la Gianina de unde i-a venit ideea când a

Gianina a revenit la muzică, alături de trupa Quartz. Prima lor piesă se numeşte "Tip chic"

Piesa are o întreagă poveste în spate. Aflaţi de la Gianina de unde i-a venit ideea când a scris versurile şi cum arată un tip şi o tipă chic.

La orice întâlnire între fete discuţiile sunt întotdeauna spumoase. Fetele vorbesc despre modă, despre trucuri de frumuseţe şi întotdeauna despre bărbaţi. Atmosfera este relaxată, iar ele râd până la lacrimi. Despre asta este vorba în cea mai nouă piesă a Gianinei Corondan şi a trupei Quartz.

"Idea mi-a venit de la întâlnirile cu fete, unde se râde până la lacrimi. Sunt câteodată momente când tipele aruncă nişte săgeţi, fac tot felul de remarci în privinţa domnilor şi se completează în discuţii, sare una cu un subiect, celelalte continuă, totul e aşa de amuzant şi dătător de bună dispoziţie încât am vrut să surprind atmosfera aia", spune Gianina.

Piesa este despre fetele care se amuză şi se distrează, dar şi despre tipii chic. "La noi ei sunt văzuţi ca fiind mai vitregiţi de soartă. Toată lumea laudă fetele - "Oh, your girls are very beautiful" (O, fetele voastre sunt foarte frumoase - n.r.), dar de băieţi nimeni nu zice nimic.

Aşa că facem şi puţină cercetare, un fel de studiu de caz. Ia, avem în ţară şi tipi de soi cu trăsături armonioase, care să nască dragoste în inimile fetelor?", adaugă Gianina.

Cum arată un tip chic?

Cântăreaţa crede că un tip chic trebuie să fie înalt, atletic, fără chelie, cu trăsături uşor colţuroase. "Nu trebuie să fie neapărat perfect, dar să aibă un vino-ncoa. Trebuie să aibă privirea care să transmită că a mai prins o glumă la viaţa lui, altfel se pierde sex-appealul", spune ea.

Iar dacă ştim deja portretul-robot al tipului chic, trebuie să aflăm şi cum arată o tipă chic. "Vorbeşte mult, este conştientă de calităţile ei, fizice şi şi le scoate în evidenţă. Ce apreciez eu e un fel de rafinament, lucruri care nu sunt etalate ostentativ, lucruri pe care le descoperi, le ghiceşti la o primă vedere, dar îţi întăresc convingerile pe măsură ce cunoşti persoana, completează Gianina.

Toate piesele sunt optimiste, de bună dispoziţie. Sunt destinate minţilor tinere şi deschise
Gianina Corondan
cântăreaţă

Quartz şi Gianina, album nou

Trupa Quartz a fost înfiinţată în anul 1984 de către Amedeo Bolohoi, cel care de-a lungul anilor a rămas liderul şi sufletul formaţiei.

La început a fost o formaţie de heavy-metal, dar astăzi cântă rock alternativ cu tentă comedy. Componenţa trupei s-a modificat de-a lungul timpului.

Gianina Corondan cântă cu formaţia Quartz din 2000. Acum vor să lanseze un nou album şi lucrează cu o întreagă echipă de stilişti şi coregrafi pentru ca lucrurile să iasă ca la carte.

"Luna asta fac videoclipul, albumul apare în toamnă"

Toate piesele de pe viitorul album al trupei Quartz vor fi optimiste, pline de bună dispoziţie. "Sunt destinate minţilor tinere şi deschise. Una este despre ceea ce se întâmplă în jurul unui test grilă, alta este legată de zilele de naştere.

Fiecare are o poveste. Mai e una oarecum autobiografică şi unele încă în faza de finisare", spune Gianina. Videoclipul, pe care îl vor face în această lună, are şi el o poveste. Gianina le-a invitat pe fete să filmeze "tipi chic" şi să trimită imaginile pe adresa tipchic@yahoo.com. "O să trecem reuşitele în videoclip", a spus ea.

Încercări şi pe cont propriu

De Gianina şi Quatz nu am mai auzit de ceva timp. Gianina explică această absenţă prin faptul că au lucrat la album, dar şi la alte proiecte. "Amedeo a avut un alt proiect cu o trupă şi s-a ocupat şi de asta. Apoi ne-am concentrat pe piesele noi şi oricum timpul trece extrem de repede.

Eu fac sute de variante de texte. Apoi vedem şi prietenii, ce reacţie au. Iar înainte a fost o perioadă în care fiecare a încercat pe cont propriu să facă câte ceva. Ne-am mai ciondănit şi am luat pauză de colaborări. După care ne-am revenit că ne era dor de muzică", adaugă Gianina.

Şi-ar dori să fie mai extremistă

Gianina spune că nu este excentrică şi că şi-ar dori ca românii să nu mai fie atât de conformişti. "Aş vrea să fiu mult mai extremistă, dar nu prea te lasă oprobriul public şi gradul de dezvoltare a societăţii noastre nu a ajuns până acolo încât să accepte şi alt soi de manifestări. Eu sunt tolerată de multe ori, se zice ca "Eh, e ea, e Gianina, n-o ştiţi?"

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite