Gheorghe Visu: „Mi-e dor de teatru“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Visu: „Mi-e dor de teatru“
Gheorghe Visu: „Mi-e dor de teatru“

Gheorghe Visu (58 de ani) va fi protagonistul a două noi producţii difuzate la Pro TV, din toamnă: serialul „State de România“ şi filmul „State de România - Student la Sorbona“.

„Adevărul“: De ce a ajuns State cel mai îndrăgit personaj din România? Ce l-a făcut atât de popular?

Gheorghe Visu: State este un personaj ludic, histrionic, care are o incredibilă poftă de joc. Toate astea, cred, au fost pe placul ­telespectatorilor.

Personajul îşi continuă aventurile pentru al treilea an consecutiv. Ce va face în noul serial astfel încât să menţină viu interesul publicului?

State ajunge de unde a plecat, adică la Paris. De această dată însă ca student la Sorbona. State rămâne acelaşi, dar contextul se schimbă, aşa că acţiunile lui din noua producţie vor fi surprinzătoare.

Producţia „State de România“ este încadrată la genul serial. Ce va diferenţia acest produs de telenovelele „Inimă de ţigan“ şi „Regina“?

„State de România“ este un serial de comedie, scenariul şi modul în care este filmat şi regizat îl încadrează în acest gen. Primele două proiecte au fost foarte frumoase, serialul „State de România“ este deocamdată provocator. Spun asta pentru că filmările la serial urmează să înceapă.

Ce vă atrage mai mult: teatrul, cinematografia sau televiziunea?

Mi-e dor de teatru, pentru că în această stagiune am jucat mai rar. Dar nu pot face o comparaţie. Toate trei fac parte din modul meu de a mă manifesta în această meserie. Lucrul care îţi lipseşte este, de obicei, cel mai iubit. Aşa că mi-e dor de teatru, dar mă duc cu plăcere la filmări în fiecare zi.

Care rol vă este cel mai drag?

E unul pe care l-am jucat când eram tânăr, dintr-o piesă a lui Dumitru Radu Popescu. Şi mai este unul pe care încă nu l-am jucat şi pe care nu-l spun, din superstiţie. Pot spune doar că e un personaj bogat, cu toate defectele omeneşti posibile, însă nu-i zic numele.

Aveţi alte proiecte, în afară de televiziune, care să se concretizeze în viitorul apropiat?

Deocamdată nu. Am vreo două proiecte de teatru care sunt la nivel de discuţie, proiecte cu distribuţii mici, personaje puţine, dar cel mai ardent este un spectacol pe care l-am scos din scenă anul trecut, din cauza unor „accidente“ în distribuţie. Nu l-am jucat decât de vreo două ori.

Este vorba de „Closer“ şi sperăm să reluăm spectacolul în toamnă. Scenariul piesei este scris de Patrick Marber şi este acelaşi scenariu după care a fost făcut şi filmul „Closer“. Regizoarea este Ilinca Stihi, o fată tânără foarte talentată, alături de care am lucrat şi la piesa „Brand“, a lui Henrik Ibsen.

Mini CV

Gheorghe Visu s-a născut la 2 iulie 1951, în Bucureşti. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale“ şi a jucat în peste 30 de filme şi seriale de televiziune, printre care „Balanţa“, „Terminus Paradis“ şi „Toate pânzele sus“. Actorul a jucat şi în diverse piese la Teatrul Mic.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite