VIDEO Georgia Voiculescu: „Am fost vecină cu Jon Bon Jovi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În 1997, Georgia Voiculescu, o tânără de 23 de ani, îl cunoştea personal pe Jon Bon Jovi, care acorda primul interviu presei din România. Peste14 ani, ea l-a revăzut pe artist la primul său show în Bucureşti. Georgia şi-a dorit să-l cunoască pe idolul ei încă de la 12 ani, când l-a ascultat prima oară cântând. Întâlnirea cu Jon Bon Jovi este una dintre cele mai frumoase amintiri din viaţă.

Georgia Voiculescu-Radu (37 de ani) a făcut o pasiune pentru Jon Bon Jovi de la vârsta de 12 ani. Deşi acest lucru se întâmpla în timpul regimului comunist, când informaţia ajungea mai greu în România, a avut acces la muzica trupei americane. „Am făcut o mare pasiune pentru el după ce am văzut videoclipul melodiei «Livin' On A Prayer». Era destul de dificil pe vremea aceea, însă aveam video, aveam acces la filme şi muzică din Occident", îşi aminteşte Georgia.

Georgia Voiculescu l-a intervievat pe Jon Bon Jovi în urmă cu 14 ani  Foto: arhiva personală



„Un băiat zglobiu"

Ani la rând şi-a cultivat pasiunea pentru rockerul american, a căutat informaţii în diverse publicaţii - pe care le-a obţinut cu greu - şi îşi aminteşte că trebuia să „dai ceva la schimb chiar şi pentru o poză de 5X5 centimetri". „Însă am fost convinsă că, la un moment dat, îl voi întâlni. Chiar am pus un pariu cu o prietenă", spune acum medicul Georgia Voiculescu.

image

Richie Sambora şi Jon Bon Jovi au „înfierbântat“ atmosfera

Visul ei avea să devină realitate în 1997, la New York: „Am ajuns la Jon Bon Jovi pe o cale mai puţin oficială". Pe vremea aceea, şansa tinerei în vârstă de 23 de ani s-a numit Ahmet Ertegun, fondatorul companiei de discuri Atlantic Records. „A fost căsătorit cu o româncă, Mica Ertegun. Aşa că, pe calea aceasta, după multe insistenţe şi datorită prieteniei dintre Jon Bon ­Jovi şi cei de la Atlantic Records, am ajuns să-l întâlnesc", povesteşte Georgia. „În acea perioadă chiar am stat câteva luni la New York, iar într-o zi am fost sunată de asistenta lui personală, care mi-a cerut detalii despre interviu şi mi-a comunicat că vom avea o întâlnire de jumătate de oră fie în vila lui din New Jersey, fie în apartamentul din Manhattan.

Şocul cel mare a fost când am aflat că stăteam exact în acelaşi bloc de lângă Lincoln Center. Eu stăteam la etajul 26, el la 28. Am fost vecină cu Jon Bon Jovi. L-am căutat atâţia ani, iar el stătea în acelaşi bloc cu mine", mai spune ea. „Înarmată" cun un reportofon care „scotea un zgomot ciudat" şi cu multe întrebări despre cariera starului, tânăra luat liftul, la propriu, pentru întâlnirea cu artistul. „Mi-a deschis uşa chiar el şi am văzut un băiat de 1.80 metri, care părea mult mai tânăr decât în videoclipuri. Era zglobiu, nu purta încălţăminte şi avea un tatuaj pe o gleznă", au fost primele impresii ale Georgiei.

Pentru Jon Bon Jovi, întâlnirea a decurs ca orice alt interviu, dar pentru tânăra româncă a rămas o amintire pe care nu o va uita niciodată. „A fost amabil, mi-a făcut cadou nişte bomboane de ciocolată şi un CD. Însă nu pot spune că a fost foarte prietenos, poate şi pentru că era soţia lui prin preajmă", glumeşte Georgia.

„S-a comportat profesionist, se vedea clar că pentru el era ceva ce făcea parte din meserie. Pentru mine, în schimb, a fost ceva personal, eram foarte emoţionată. Din câte cunosc, am fost prima persoană din România care a reuşit să-i ia un interviu lui Jon Bon Jovi, interviu care a fost publicat în revista ­«Noul Cinema», în decembrie 1997", mai spune ea. Deşi l-a cunoscut personal pe Jon Bon Jovi în urmă cu 14 ani, Georgia Voiculescu l-a văzut pentru prima dată în concert în weekendul trecut, chiar la Bucureşti. „Este foarte puţin schimbat, nu-şi arată deloc vârsta (49 de ani - n.r.). I-am regăsit zâmbetul inocent de care mă îndrăgostisem. ­Show-ul a fost extraordinar şi mă bucur că publicul a fost pe măsură", mai spune medicul.

"Mi-a deschis uşa chiar el şi am văzut un băiat de 1.80 metri, care părea mult mai tânăr decât în videoclipuri.''
Georgia Voiculescu admiratoare Bon Jovi

Bon Jovi: „Vă mulţumim că ne-aţi primit"

image

Fanii români au cântat şi au dansat timp de trei ore Foto: Florin Vitzman

Atmosfera a fost incendiară la propriu şi la figurat, la primul concert pe care formaţia americană Bon Jovi l-a susţinut în România, pe 10 iulie, în Piaţa Constituţiei din Capitală. Cei 50.000 de fani au vibrat la unison pe marile hituri ale trupei, însă rockerii americani s-au simţit cel puţin la fel de bine, căci au coborât de pe scenă abia după trei ore, în condiţiile în care un show normal durează o oră şi jumătate. „Am cântat pentru prima oară în România. Vă mulţumim că ne-aţi primit. A fost un show incredibil şi a meritat aşteptarea. Aţi fost extraordinari!", au scris artiştii pe pagina de Facebook, imediat după concert.

Un bis prelungit

Show-ul a început la ora 20.00, cu melodia „Raise ­Your Hands", însă imediat au urmat câteva dintre marile hituri lansate de Bon ­Jovi de-a lungul carierei: „You Give Love a Bad Name", „It's My Life" şi „Bad Medicine". În ciuda caniculei şi a faptului că a fost operat recent la un genunchi, Jon Bon Jovi a fost plin de energie. „Sper că atmosfera este destul de fierbinte pentru voi! Am venit să dau drumul la căldură!", a animat artistul spectatorii.

Surprizele nu au lipsit nici de o parte, nici de alta a scenei: Jon Bon Jovi a cântat purtând pe umeri tricolorul românesc oferit de un fan, iar publicul i-a cântat „Happy Birthday"! chitaristului Richie Sambora, care a împlinit 52 de ani la o zi după concertul de la Bucureşti. În uralele celor prezenţi, artiştii au revenit pentru un bis care a inclus alte hituri şi care s-a prelungit până la ora 23.00. „Pentru cei care ne-aţi aşteptat trei decenii, vă mulţumim pentru răbdare. A fost o plăcere! Facem o înţelegere. Revenim la Bucureşti cât de curând", a încheiat liderul formaţiei.

image
Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite