Gărzile lui Amy s-au pozat cu cenuşa ei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Imediat după ce trupul cântăreţei Amy Winehouse a fost incinerat, bodyguarzii ei şi-au făcut o poză de grup cu urna funerară. Fotografia a făcut înconjurul lumii, şocând opinia publică. Amy Winehouse a fost incinerată marţi, conform tradiţiei familiei, la crematoriul Golden Green din Londra, iar cenuşa a fost îngropată la cimitirul Edgenbury.

Aproape150 de oameni au fost prezenţi la ceremonia funerară: familia, cei mai buni prieteni şi colegii de scenă care o acompaniau în concerte. Cutia cu cenuşa  lui Amy a fost purtată de bodyguarzii care ­s-au fotografiat alături de urna funerară. În timp ce familia şi prietenii participau la ceremonie, fanii lui Amy Winehouse ­s-au strâns în faţa casei acesteia din Londra şi au început să bea şi să danseze, în amintirea artistei. Apropiaţii şi-au amintit momentele fericite din viaţa cântăreţei, iar tatăl ei a ţinut un discurs de adio în faţa urnei.

Familia îndurerată: Alex (fratele), Janice (mama) şi Mitch (tatăl)   Foto: reuters



„Mami şi tati te vor iubi mereu", acestea au fost cuvintele pe care le-au spus părinţii artistei când au ajuns la crematoriu. Tatăl cântăreţei decedate le-a povestit celor prezenţi că fiica sa era pe cale să câştige lupta împotriva viciilor: „Tată, m-am săturat de băut! Nu mă mai pot uita în ochii tăi şi ai familiei", a relatat acesta că i-ar fi spus fiica sa.

image

Mitch a mai spus că Amy depăşise problema drogurilor acum trei ani, iar de trei săptămâni nu mai pusese gura pe alcool. Tatăl a mai povestit că ultimele zile ale artistei au fost cele mai fericite, după ani întregi. Nu era deprimată, şi acesta a fost oarecum un motiv de uşurare pentru familie: „Ştiind că nu era deprimată, ştiind că a murit fericită, asta ne face pe toţi să ne simţim mai bine". Mai mult decât atât, tatăl a povestit ce s-a întâmplat în seara de dinaintea morţii: „În acea seară era în camera ei, bătea în tobe şi cânta. Fiind târziu, bodyguardul i-a spus să facă linişte, iar ea l-a ascultat."

Intenţii umanitare

Mitch Winehouse a spus că plănuieşte să înfiinţeze o fundaţie care să poarte numele fiicei sale şi prin care să îi ajute pe dependenţii de droguri şi alcool să îşi rezolve problemele: „Vreau să înfiinţăm fundaţia Amy Winehouse, prin care să ajutăm lucrurile pe care le-a iubit: copiii, caii, dar şi pe cei care se luptă cu dependenţa. În această ţară, dacă nu îţi permiţi o clinică privată de reabilitare, stai doi ani pe o listă de aşteptare pentru ajutor", a mai declarat Mitch Winehouse.

Fostul soţ a lipsit

La ceremonie a participat şi regizorul Reg Travis, ultimul iubit al cântăreţei, alături de care Amy voia să îşi construiască un viitor. „Am pierdut-o pe draga mea, pe care am iubit-o foarte mult" spunea Reg pentru „The Sun".

Cântăreaţa Kelly Osbourne a fost una dintre cele mai bune prietene ale lui Amy. A zburat de la Los Angeles imediat ce a aflat vestea morţii. Şi-a aranjat părul în stilul Winehouse şi pe tot parcursul ceremoniei a avut o mină tristă.

Kelly Osbourne, cea mai bună prietenă a lui Amy  Foto: Reuters



La funeralii a mai fost prezentă, cu ochii în lacrimi, Remi Nicole, cea care îi scria cântecele artistei. Dj-ul şi producătorul Mark Ronson, dar şi cântăreţul Bryan Adams, buni prieteni ai artistei, au condus-o pe ultimul drum. De pe lista de invitaţi a lipsit fostul soţ al lui Amy, Blake Fielder-Civil, care se află în închisoare pentru furt şi ultraj.  Ieri a început o ceremonie religioasă de comemorare, numită Shiva, care potrivit legii evreieşti durează două zile.

"Ştiind că nu era deprimată, ştiind că a murit fericită, asta ne face pe toţi să ne simţim mai bine."
Mitch Winehouse
tatăl artistei

image

Află de pe forbes.ro lecţia exceselor sau cum arată topul vedetelor decăzute

Vezi o galerie foto cu cine completează TOPUL celor 10 vedete care au călcat strâmb, dar şi pe ce loc se situează cântăreaţa Amy Winehouse

Citeşte pe forbes.ro cine ia averea lui Amy Winehouse

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite