„Garantat 100%“ pentru tineri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel de-al zecelea sezon al emisiunii începe duminică, 15 martie, pe TVR 1, de la ora 22.25. Emisiunea moderată de Cătălin Ştefănescu îşi schimbă formatul, va avea trei rubrici noi şi un segment dedicat tinerilor.

Despre schimbarea de format Cătălin Ştefănescu crede că este „un act de curaj”. „În prima parte vom avea ca invitaţi oameni importanţi din cultură şi din sfera publică, iar cea de-a doua parte este rezervată tinerimii”, a declarat, pentru „Adevărul”, moderatorul „Garantat 100%”.

În ceea ce priveşte longevitatea emisiunii, zece ani, Ştefănescu declară modest: „Nu este mare motiv de sărăbătoare că ai supravieţuit 10 ani”.

În noul sezon, invitaţii din prima parte vor avea o „temă pentru acasă”. Ei vor aduce o carte, un DVD sau un album muzical care le-a schimbat viaţa. Aceste obiecte vor ajunge, prin tragere la sorţi, la un norocos din public.  „La sfârşitul lui iunie, când se termină acest sezon, vă vom arăta ce s-a întâmplat cu obiectele câştigate, dacă au fost păstrate ori s-au pierdut”, promite Cătălin Ştefănescu.

În ediţia de duminică, invitatul de marcă este Gabriel Liiceanu, care va aduce o carte. „Nu vreau să stric surpriza, dar pot spune că este o carte contemporană, a unui autor care a debutat târziu şi care spune multe despre români”, explică Ştefănescu.

În cea de-a doua parte vor fi prezenţi doi studenţi la Medicină, Claudiu Bârsilă şi Laura Spânu. Cei doi au făcut descoperiri importante despre autism, pentru care au fost premiaţi în străinătate.

Emisiunea va conţine şi trei rubrici noi: „Taxi driver”, „Arhivele Garantat 100%” şi scurte filme de prezentare a personalităţilor României din campania „Mari români”.

Trei rubrici noi

„«Taxi driver» cuprinde poveşti ale taximetriştilor. Ei sunt primii critici de artă, sociologi, psihologi, lor li se confesează pasagerii, unii ascultă Bach, alţii sunt anti-manele”, spune Ştefănescu.

„Arhiva Garantat 100%” va redifuza cele mai apreciate şi premiate filme şi reportaje, prezentate de-a lungul timpului în emisiune, iar clipurile despre „Mari români” (printre care cele cu Regina Maria, Petre Ţuţea şi Dinu Lipatti), vor fi difuzate în a doua parte a emisiunii, destinată tinerilor.

„Pe 22 martie îi avem invitaţi pe cei din trupa Byron şi prezentăm un clip despre Dinu Lipatti. Mi se pare un fel de manipulare culturală sănătoasă”, spune Cătălin Ştefănescu despre strategia de a îi educa pe tineri.

Vedete



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite