Galliano, concediat de la propria casă de modă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Designerul britanic John Galliano, care a provocat luna trecută un imens scandal prin declaraţiile antisemite făcute la adresa clienţilor unui restaurant din Paris, a fost dat afară de la propria sa companie de modă, în urma deciziei consiliului de administraţie, relatează contactmusic.com, citat de Mediafax.

Christian Dior, care deţine 91% din brandul Galliano, a primit mai multe oferte de cumpărare a companiei din partea unor oameni de afaceri. Echipa de creaţie a casei de modă lucrează în prezent la o nouă colecţie.

Acuzaţii de antisemitism

John Galliano a fost concediat pe 1 martie de conducerea Casei Dior, al cărei director de creaţie era din 1997, în urma unui scandal în care creatorul a fost acuzat de declaraţii antisemite şi rasiste.

O minicolecţie marca Galliano a fost prezentată pe 6 martie, într-o atmosferă intimă, la un hotel parizian. Cu câteva zile înainte de eveniment, designerul plecase din Paris, pentru a urma un tratament de dezintoxicare.

John Galliano a fost arestat în luna februarie după o altercaţie cu un cuplu, pe terasa unei cafenele din Paris. Tabloidul britanic „The Sun" a postat pe site-ul său o înregistrare video în care John Galliano, aflat în stare de ebrietate, poate fi auzit spunând că îl „iubeşte pe Hitler".

„Oameni ca voi ar fi morţi. Mamele voastre, taţii voştri ar fi toţi nişte nenorociţi de gazaţi", le-a spus Galliano unor clienţi aflaţi în restaurant. Galliano riscă o pedeapsă de şase luni de închisoare şi o amendă de 22.500 de euro.

Mai multe surse, inclusiv de la casa de modă Dior, susţin că designerul, intrat într-o „spirală a alcoolului", nu a mai venit la studiourile de creaţie de câteva luni. Creatorul de modă nu şi-a revenit complet după moartea lui Steven Robinson, prietenul şi principalul său colaborator timp de 20 de ani, decedat în 2007.

Vedete



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite