Gabriela Cristea prezentatoare TV: „Sunt nerăbdătoare să mă reîntâlnesc cu publicul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fosta gazdă a show-ului „Noră pentru mama“ prezintă, începând de astăzi, la Kanal D, emisiunea „Draga mea prietenă“. Gabriela Cristea spune că noua sa emisiune se adresează femeilor şi este un show dinamic cu informaţii, muzică şi invitaţi. 

„Adevărul": Ai declarat că ai renunţat la emisiunea „Noră pentru mama" pentru că-ţi doreai un copil. Cum ţi s-au schimbat priorităţile şi ce te-a determinat să renunţi, momentan, la acest plan şi să revii în televiziune?

Gabriela Cristea: Dar nu am renunţat la acest plan! Programul  meu în acest moment este mai lejer şi îmi permite să mă gândesc mai mult la viaţa de familie. Emisiunea „Draga mea prietenă" va avea un format diferit, cu subiecte variate, cu invitaţi interesanţi,  iar eu nu va mai trebui să urmăresc  şi să mă încarc cu poveştile de viaţă şi activităţile de zi cu zi ale unor oameni pe care ajungeam să îi cunosc  uneori mai bine ca pe prietenii mei apropiaţi. Sunt nerăbdătoare să mă reîntâlnesc cu publicul pentru că nu am renunţat la apariţiile mele ca moderator, ci la un contract de doi ani cu o emisiune care mă solicita foarte mult. Voi avea foarte ocupate dimineţile, dar în restul zilei voi avea suficient timp şi pentru viaţa personală.

A fost o perioadă de pauză între cele două emisiuni. Ce ai facut?

Am încercat în această perioadă să mă relaxez, am fost mult mai prezentă în viaţa familiei mele, am profitat de weekendurile alături de soţul meu, m-am întâlnit cu prieteni dragi, am făcut tot ceea ce mi-am dorit.

Ai primit oferte şi de la alte televiziuni?

Nu aş putea să dau detalii despre acest aspect. Cred că ar fi neprincipial din partea mea.

Ce te-a atras la noul proiect?

„Draga mea prietenă" este genul de emisiune pe care îmi doream foarte mult  să o prezint. Iar când Kanal D mi-a făcut această propunere, nu am ezitat nici o secundă. Este un show dinamic, cu emoţie, dar şi cu informaţie, cu muzică, poveşti de viaţă şi cu invitaţi extraordinari. Este o emisiune în care sper ca mulţi dintre cei care ne vor privi să găseasca răspunsuri la întrebări care îi macină şi mi-aş dori ca telespectatorii să-mi se destăinuie şi să comunicăm ca nişte prieteni adevăraţi.

Cui se adresează emisiunea? Aduce ceva nou în peisajul media?

Emisiunea se adresează, în general, femeilor - tinere, mature, vârstnice - dar îi aşteptăm cu mare drag şi pe bărbaţi să vizioneze „Draga mea prietenă", pentru că ceea ce ne preocupă pe noi, femeile, îi interesează sau îi va interesa şi pe ei la un moment dat. Împreună cu publicul şi cu invitaţii vom dezbate subiecte diverse, vom avea parte de soluţii avizate, de la specialişti în domeniul juridic, medical, educaţional... Vom avea şi muzică bună şi un bucătar priceput. Vom împărtăşi cu telespectatorii emoţii, poveşti, sfaturi şi cele mai proaspete şi utile informaţii.

Crezi că intervalul orar în care este difuzată este unul bun pentru audienţă?

Orice interval orar are publicul lui şi acesta trebuie acoperit din punct de vedere al televiziunii. Eu cunosc publicul de la acea oră şi el mă cunoaşte pe mine. Ştiu ce îşi doreşte şi cum să moderez o emisiune astfel încât să îi atrag atenţia şi să-l ţin alături de televizor. Patru ani de zile am avut publicul meu fidel pe acel tronson orar. Cred că publicul căruia i se adresează „Draga mea prietenă" este şi cel mai bun pentru advertiserii din România; segmentul căruia mă adresez este cel al marilor consumatori - femeile, care decid ce şi cât trebuie cumpărat.

Care crezi că e factorul principal pentru audienţă: prezentatorul, show-ul în sine, intervalul orar?

Cred că importantă este combinaţia acestor factori, pentru că degeaba ai un prezentator bun, dacă nu ai un format care să i se potrivească, aşa cum degeaba ai un format excelent şi un prezentator pe măsură dacă publicul pentru acel format nu e disponibil în intervalul orar la care e difuzat show-ul.

Ai declarat că unul dintre sacrificiile pe care le-ai făcut pentru televiziune a fost să te trezeşti dimineaţa. Ai considerat că merită să faci din nou acest sacrificiu?

Bineînţeles că merită! Dacă faci ceea ce îţi place, merită să faci orice sacrificiu.

Nu te temi că publicul te va asocia în continuare cu „Noră pentru mama" şi va face comparaţia între fostul tău show şi actualul?

Ţine doar de puterea mea de a-i convinge pe telespectatori că pot face şi alt gen de emisiune. Poate că o vreme vor compara cele doua ipostaze, dar dacă noul show va ieşi aşa cum îmi doresc eu, atunci telespectatorii vor spune: „Era ok la «Noră pentru mama», dar la «Draga mea prietenă» este prietena noastră!".

Ţi-e dor de „Noră pentru mama"?

A fost o perioadă importantă şi foarte frumoasă, de care o să-mi amintesc cu drag. Dar viaţa se deschide în faţa noastră, iar trecutul devine fundaţia pe care construim altceva în viitor. 

"Nu am renunţat la apariţiile mele ca moderator, ci la un contract de doi ani cu o emisiune care mă solicita foarte mult."
Gabriela Cristea
prezentatoare TV

"Am fost mult mai prezentă în viaţa familiei mele, am profitat de weekendurile alături de soţul meu, m-am întâlnit cu prieteni dragi, am făcut tot ceea ce mi-am dorit. "
Gabriela Cristea
prezentatoare TV

Cinci zile pe săptămână

Emisiunea „Draga mea prietenă" este difuzată de luni până vineri, în intervalul orar 10.00 -12.30.

image
Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite