Gabi Cristea arbitrează conflictul între generaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

The Wall Street Journal" a solicitat informaţii despre "Noră pentru mama" pentru un articol despre tendinţa pieţei de televiziune din România. Gabriela Cristea, moderatoarea a două

The Wall Street Journal" a solicitat informaţii despre "Noră pentru mama" pentru un articol despre tendinţa pieţei de televiziune din România.

Gabriela Cristea, moderatoarea a două reality-show-uri realizate în direct la Kanal D - "Noră pentru mama" şi "Un nou început"-, a trecut de-a lungul carierei sale de la experienţa de reporter la cea de ştirist sportiv şi acum la cea de vedetă a unei emisiuni în direct, în care are de-a face cu tot felul de oameni, caractere evident diferite, unele foarte dificile.

Adevărul: După o experienţă de aproape 13 ani în televiziune cum e să fii moderatorul unui reality-show în direct?

Gabriela Cristea: Cred că este la fel ca oricare altă emisiune în direct. Pe mine mă motivează mai mult emisiunile în direct decât cele înregistrate. Şi, prin urmare, chiar şi în situaţiile în care trebuie să înregistrez, o fac la fel ca şi cum am fi "on air".

- "Un nou început" şi "Noră pentru mama" sunt reality-show-uri pentru care îţi trebuie anumite calităţi pentru a reuşi să te adaptezi fiecărei personalităţi, fiecărui om intrat în "joc"?

- Mă consider un bun ascultător şi cred că asta mă ajută. Am şi eu o experienţă de viaţă, precum şi prieteni din ale căror întâmplări de viaţă trag concluzii, mă inspir şi asta mă ajută foarte mult. Părerea mea este că şcoala vieţii şi cei şapte ani de acasă te pot ajuta să te adaptezi oricărei situaţii şi astfel poţi să te "pliezi" ca moderator fiecărei personalităţi.

- Care a fost mai greu dintre cele două reality-show-uri, cel în care ai avut de-a face cu oameni maturi, dornici de a lua viaţa de cuplu de la capăt sau cel cu soacre care vor nurori perfecte?

- Au fost experienţe diferite... nu pot să spun care dintre cele două show-uri a fost mai dificil. Pentru mine, fiecare zi petrecută alături de concurenţi este o nouă experienţă, personală, nu doar profesională, în care descopăr natura umană.

Am o prietenă care a studiat psihologia, cu ea mă consult în multe privinţe când vine vorba de emisiune şi care mă ajută să înţeleg de ce reacţionează concurenţii într-un anumit fel, într-o situaţie dată. Pe de altă parte, echipa alături de care lucrez mă ajută să fiu mereu la curent cu tot ce se întâmplă, ca să pot avea răspunsuri la toate întrebările care pot să apară în direct.

- Care este calitatea esenţială care te ajută în a reuşi să "conduci" bine un show de acest gen?

- Imparţialitatea este cuvântul-cheie. Sunt o fiinţă cu personalitate, Scorpion, deci am şi eu păreri despre situaţiile care apar în competiţia "Noră pentru mama", dar încerc să nu se vadă nimic, să le ţin numai pentru mine. Am înţeles că în emisiune eu sunt moderator, şi nu justiţiar, iar rolul meu acolo este de a-i ajuta pe oameni, nu de a-i judeca pentru faptele lor.

- Care sunt cei mai dificili? Ginerii, posibilele nurori sau soacrele?

- Dacă reuşeşti să îi cunoşti, nu ţi se mai par dificili. Practic, în emisiunea "Noră pentru mama" este vorba de conflictul între generaţii, vechi de când lumea

- Se spune că acest program este apreciat şi de patronii din Turcia, altfel nu foarte mulţumiţi de evoluţia postului Kanal D?
- Din câte ştiu, este emisiunea cu care Kanal D se mândreşte. Mai mult decât atât, "The Wall Street Journal" a solicitat informaţii despre "Noră pentru mama" pentru un articol legat de tendinţa pieţei de televiziune în România.

Cât priveşte evoluţia Kanal D, cred că lucrurile vor merge din ce în ce mai bine.
De curând, s-au făcut nominalizările la Premiile TV Mania, iar postul nostru concurează la patru categorii din 10 şi are cinci nominalizări, printre care şi pentru cel mai bun reality-show - "Noră pentru mama". Cred că, după mai puţin de un an de la lansare, nu este un lucru de neglijat.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite