Funeralii fără precedent pentru Rege

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Funeralii fără precedent pentru Rege
Funeralii fără precedent pentru Rege

Joseph Jackson, tatăl lui Michael, a declarat că aşteaptă rezultatele celei de-a doua autopsii, iar până atunci nu se poate vorbi de înmormântare.

„Nu suntem încă pregătiţi“, a spus el, în prezenţa reverendului Al Sharpton, militant pentru drepturile civice şi prieten al cântăreţului. Pastorul, care a sosit duminică la Los Angeles pentru a ajuta la pregătirile funerare, anunţase mai devreme că familia ia în calcul organizarea mai multor ceremonii simultane în lume, pentru a răspunde imensei popularităţi a lui Michael Jackson.

„Cine ştie? Acest eveniment are un potenţial imens, pentru că tot ce a avut legătură cu Michael Jackson a fost supradimen-sionat“, apreciază, într-un interviu acordat AFP, Robert Thompson, profesor de cultură pop la Universitatea din Syracuse.

„Foarte mulţi oameni din toată lumea aşteaptă un ritual funerar gigantic. Dar anturajul său încearcă să controleze mesajul“, apreciază Robert Thompson.

„Funeraliile fixează în istorie o celebritate şi dau un cadru moştenirii pe care o lasă persoana respectivă. În cazul lui Michael Jackson, o fiinţă umană foarte complexă, problema nu se rezumă numai la divertisment pentru că există viaţa lui privată, apoi rasa, un element cultural esenţial pentru omul care i-a furat coroana lui Elvis Presley - un alb - pentru a o da negrilor“, conchide el.  

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite