VIDEO Francis Ford Coppola a primit Oscarul pentru întreaga activitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
14 noiembrie - Francis Ford Coppola a primit Oscarul pentru întreaga activitate
14 noiembrie - Francis Ford Coppola a primit Oscarul pentru întreaga activitate

Regizorul Francis Ford Coppola a primit Oscarul pentru întreaga activitate, în cursul unei ceremonii în Los Angeles, relatează BBC.

Cele mai mari staruri de la Hollywood au fost prezente la evenimentul ce a avut loc cu câteva luni înaintea galei premiilor Academiei Americane de Film din 2011, pentru a-l vedea pe regizor primind premiul Irving Thalberg.

Roberto DeNiro l-a omagiat pe Coppola, numindu-l "o sursă de inspiraţie" şi unul dintre oamenii care l-au influenţat cel mai mult în carieră.

"Iubesc tradiţia Hollywood-ului şi admir tradiţia lui Irving Thalberg", a spus regizorul, în discursul de mulţumire.

Regizorul Star Wars, George Lucas, l-a numit pe Coppola "fratele meu mai mare şi mentorul meu". "M-a învăţat cum să scriu. M-am învăţat cum să regizez. De fapt, simbolizează o întreagă eră a industriei de film americane. A fost liderul nostru. A fost inspiraţia noastră", a continuat Lucas.

Premiul Irving Thalberg a fost acordat de doar 38 de ori de la înfiinţarea sa, în 1937. Coppola nu este la primul premiu Oscar, el mai având 5 trofee. Patru le-a primit pentru "The Godfather".

Prin studiourile American Zoetrope, pe care le-a înfiinţat în 1969, Coppola a produs mai mult de 30 de filme, printre care "The Black Stallion", "The Outsiders" şi "Lost in translation", care i-a adus fiicei sale, Sofia, o nominalizare la Oscar pentru Cel mai bun regizor.

Actorul Eli Wallach (94 de ani) a primit, totdată, un Oscar pentru împlinirea a 60 de ani de carieră, care este încă în desfăşurare.

Francis Ford Coppola s-a născut pe 7 aprilie 1939 în Detroit, Michigan, SUA. În 1960 a obţinut diploma în Artă teatrală şi s-a înscris în UCLA. Debutează cu filme erotice de proastă calitate: "Tonight for Sure" şi "The Bellboy and the Playgirls".

Primul său film a fost "Dementia 13" (1963), în care a lucrat alături de Roger Corman, fiind asistentul acestuia.

În 1969 a pus bazele unei companii independente în San Francisco, American Zoetrope, împreună cu George Lucas. În 1972 a făcut  "The Godfather ", un film grandios pentru care a primit Oscarul pentru scenariu. Filmul are încă două continuări, a doua parte primind 6 Oscaruri. Printre alte filme regizate de Coppola se numără "Youth Without Youth" (2007), "The Rainmaker" (1997), "Jack" (1996), "Bram Stoker's Dracula (1992)" etc.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite