Actorul Gheorghe Dinică, internat la terapie intensivă la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Actorul Gheorghe Dinică, internat la terapie intensivă la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală
Actorul Gheorghe Dinică, internat la terapie intensivă la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală

Actorul Gheorghe Dinică (75 de ani) se află sub supravegherea medicilor de la secţia de terapie intensivă din Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală. Actorul a ajuns la spital acum două zile, când s-a plâns de o stare avansată de oboseală.

Dinică a fost internat joi după-amiază, după ce, timp de două zile, s-a aflat la Spitalul Elias. "A venit la noi într-o stare ce necesita măsuri de terapie intensivă. I s-au făcut investigaţii şi consultaţii, însă familia nu doreşte să facă publice amănunte despre stare sa de sănătate", au mai precizat, potrivit Realitatea TV, reprezentanţii Spitalului Floreasca.

Pentru că primul set de analize nu a fost concludent, maestrul a fost internat pentru investigaţii mai amănunţite. În prezent, Gheorghe Dinică îl interpretează pe generalul în rezervă Grigore Vulturesco în serialul de epocă "Aniela" (Acasă TV), după ce anul a fost bulibaşă în "Regina".

Actorul nu a încheiat filmările la "Aniela", însă rolul său este unul episodic. În 2007, Gheorghe Dinică a mai fost internat într-un spital din Târgovişte, din cauza unui puseu de tensiune.

Gheorghe Dinică, în vârstă de 75 de ani, a debutat ca actor în filmul "Străinul", în anul 1963 şi de atunci a jucat în peste 60 de filme ("După-amiaza unui torţionar", "Filantropica", seria aventurilor comisarului Moldovan etc.), seriale TV ("Inimă de ţigan"), dar şi în piese de teatru ("Tache, Ianke şi Cadâr", "În numele trandafirului" etc.).  A lansat mai multe albume muzicale, precum "Cântece de petrecere" şi "Cântece de petrecere 2", în colaborare cu Ştefan Iordache şi Nelu Ploieşteanu.
Terapia intensivă este o specialitate a medicinei care tratează pacienţii critici. Nu este specialitate de sine stătătoare, ci se asociază cu anestezia: Anestezie - Terapie Intensivă. În secţiile de terapie intensivă sunt admişi pacienţi cu funcţii alterate sau organe lezate, care le pun viaţa în primejdie. Din acest motiv secţiile de terapie intensivă sunt dotate cât se poate de bine: aparate de ventilaţie pentru suplinirea funcţiei respiratorii, aparate de dializă pentru suplinirea funcţiei renale, monitoare de diferite tipuri pentru supravegherea a cât mai mulţi parametri (tensiune arterială, alură ventriculară, saturaţia sângelui în oxigen şi CO2, măsurarea pH sângelui, presiuni în cavităţile inimii, etc).
Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite