VIDEO Lista filmelor considerate „blestemate“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Hobbitul“ se alătură unei liste de pelicule „ghinioniste“ precum „Poltergeist“, „Rosemary’s Baby“, „The Omen“ şi „Superman“. Unele dintre ele nici nu au ajuns la cinema şi au rămas la stadiul de scenariu. Inundaţii, atentate teroriste, faliment, boală, accidente aviatice, lovituri de trăsnet şi decese misterioase. Acestea sunt consecinţele unui aşa-zis blestem.

Ecranizarea romanului „Hobbitul", de J.R.R. Tolkien, a cărui acţiune are loc înainte de cele trei filme „Stăpânul inelelor", este considerată cel mai recent proiect de film blestemat.

Producţia, care urma să fie lansată în două părţi, în doi ani consecutivi, a fost amânată în 2003, după ce trilogia regizată de Peter Jackson a încasat 2,9 miliarde de dolari în lume, dar a fost amânat în continuu, de şapte ani, iar regizorii s-au retras, unul câte unul, din proiect. Jackson a declarat iniţial că va servi doar drept producător al peliculei, pentru că un film de asemenea amploare i-ar fi acaparat cel puţin cinci ani din viaţă.

Regizorul neo-zeelandez l-a cooptat astfel pe „protejatul" lui, mexicanul Guillermo Del Toro, nominalizat la Oscar pentru pelicula „Labirintul lui Pan". După ce del Toro a petrecut mai bine de trei ani în Noua Zeelandă, căutând locaţii de filmare, producţia a fost amânată pe termen nedeterminat din cauza problemelor financiare ale studiourilor MGM, care deţin drepturile de ecranizare. Del Toro a mai spus că nu mai poate pierde ani preţioşi, în care ar putea aduce mai multe proiecte pe marele ecran, mai ales că filmările efective ar fi durat în jur de 16 luni.

Din distribuţia „Hobbitului", care prezintă tinereţea lui Bilbo Baggins, unchiul personajului interpretat de Elijah Wood, ar fi trebuit să facă parte mai mulţi actori din „Stăpânul inelelor". Este vorba de Ian McKellen, interpretul lui Gandalf, Hugo Weaving, care l-a jucat pe elful Elrond, Andy Serkis, interpretul lui Gollum, şi Cate Blanchett, regina elfă Galadriel.

Regizorul Terry Gilliam încearcă de 10 ani să facă filmul „The Man Who Killer Don Quixote", cu Jean Rochefort în rolul lui Quijote şi Johnny Depp în rolul bărbatului care l-a ucis. Din distribuţie mai făcea parte şi Vanessa Paradis.

Terry Gilliam şi morile de vânt

În 2000, filmările au fost oprite pentru că aveau loc lângă o bază militară şi avioanele distrugeau înregistrările audio ale producţiei. Actorul Jean Rochefort, care a învăţat şapte luni engleza pentru rol, a fost diagnosticat cu hernie de disc şi a trebuit să fie operat. O inundaţie neaşteptată a distrus echipamentele de producţie şi a schimbat dramatic culoarea dealurilor din jur, astfel cadrele filmate deja au devenit inutilizabile.

Gilliam a anunţat încetarea producţiei şi a decretat că acest film „nu a vrut să fie făcut". Câteva cadre au apărut într-un documentar din 2002 numit „Lost in La Mancha". Acum regizorul mai încearcă o dată să producă filmul, cu altă distribuţie. În mai s-a anunţat că Ewan McGregor va juca în locul lui Depp.

Patru „eschimoşi" decedaţi

Filmul „Atuk", povestea unui eschimos care vizitează SUA, nu a fost produs niciodată, rămânând la stadiul de scenariu. Cei patru actori care au citit scenariul şi au vrut să joace în el, John Belushi, John Candy, Chris Farley şi Sam Kinison, între anii 1982 şi 1997, au murit la puţin timp după ce au acceptat rolul.

Filmele horror, cele mai afectate

Pe parcursul filmărilor la „The Omen", considerat a fi cel mai ghinionist film din istorie, trei avioane, unul în care călătorea Gregory Peck şi celelalte două cu scenaristul şi cu producătorul executiv la bord, au fost lovite de trăsnet. Filmul despre un copil malefic, care pare a fi odrasla diavolului, a mai fost afectat şi de alte tragedii. IRA, în două atentate separate, a bombardat hotelul în care stătea producătorul executiv, dar şi restaurantul în care mâncau actorii.

La puţin timp după încheierea filmărilor la „Rosemary's Baby", soţia însărcinată a regizorului Roman Polanski a fost omorâtă de acoliţii lui Charles Manson în propria casă. Compozitorului filmului a murit la un an după lansare din cauza unui cheag de sânge pe creier, la fel ca unul dintre personaje.

Patru actori care au jucat în seria de groază „Poltergeist" au murit pentru că, potrivit legendei, rămăşiţe umane reale ar fi fost folosite pe post de recuzită. Cazul care a şocat lumea a fost decesul micuţei Heather O'Rourke, la 12 ani, înainte de lansarea ultimei pelicule din serie.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite