VIDEO Filmări la Viena pentru „Playing with Fire“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Paula Seling şi Ovi
Paula Seling şi Ovi

Videoclipul piesei „Playing with Fire" („Jocul cu focul") al reprezentanţilor României la Eurovision, Paula Seling şi Ovi (foto), va putea fi vizionat începând din această săptămână.

Tematica videoclipului este un joc virtual, în care cei doi interpreţi se ceartă şi se transformă în diverse personaje: piloţi, luptători de gherilă urbană, dansatori sau roboţi. Animaţia roboţilor care apar în videoclip a fost realizată pe baza tehnologiei „motion-capture", folosită pentru prima oară în România.

Aceasta constă în utilizarea unui costum special, prevăzut cu senzori, similar cu cele folosite la filmul „Avatar", ce permite transpunerea mişcărilor unui personaj real în spaţiul virtual 3D. Costumul special a fost închiriat în Austria, la Viena, unde s-a deplasat o echipă de producţie formată din zece persoane, după încheierea filmărilor de la Alba Iulia şi Sebeş, la care au luat parte Paula, Ovi şi cascadorii Odiviu „Uwe" şi Darius Macinic.

În Austria, specialiştii au ales Castelul Grafenegg, unde s-au efectuat filmări şi capturi digitale timp de zece ore. Proiectul a fost realizat contra cronometru: la scurt timp după încheierea filmărilor, s-a dezlănţuit o furtună, urmată de zece zile de ploi continue. Potrivit lui Eduard Schneider, producătorul videoclipului, „presiunea enormă pentru a realiza într-un timp atât de scurt un proiect vizual atât de ambiţios încă apasă pe umerii echipei".

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite