FOTO „Fiica“ lui Dracula atacă Miss Universe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Larisa Popa (24 de ani), reprezentanta ţării noastre în concursul internaţional Miss Universe 2011, pleacă duminică în Brazilia, unde va avea loc competiţia din acest an. Larisa Popa este convinsă că va obţine un rezultat bun. Ea mizează pe frumuseţea sa naturală, dar şi pe un costum inedit, ale cărui surse de inspiraţie au fost Vlad Ţepeş şi Dracula.

„Adevărul": Vei pleca singură în cantonamentul din Brazilia. Te simţi pregătită?

Larisa Popa: Deşi mi-ar fi plăcut să am delegaţia română cu mine, în Brazilia, ştiu că acest lucru nu va fi un impediment în a-mi atinge scopurile. Cred că o persoană cât trăieşte învaţă şi sunt sigură că voi învăţa multe lucruri noi în Sao Paulo. Totodată, cred că pregătirea intensă de care am beneficiat alături de Organizaţia Miss Universe România mă va ajuta foarte mult şi voi reuşi să fac faţă situaţiilor cu care mă voi confrunta în competiţia internaţională. După cum ştiţi, eu am participat şi la finala naţională din 2010 şi încă de atunci am început să conştientizez cerinţele concursurilor de acest gen şi să mă pregătesc aşa cum am crezut eu de cuviinţă. Dacă în acest an am reuşit să conving juriul din România, am speranţa că voi reuşi şi cu cel din Brazilia.

Larisa Popa, în costumul inspirat de Dracula şi Vlad Ţepeş Foto: mytouche

Ce crezi că vei găsi ­acolo?

Brazilia este ţara spectacolului. Sunt sigură că ediţia de anul acesta va fi una mai mult decât incendiară, mai ales că Miss Universe aniversează 60 de ani de existenţă sub această denumire. Sunt foarte entuziasmată când mă gândesc că voi cunoaşte câştigătoarele din anii trecuţi şi că voi trăi experienţa vieţii mele.

Ce ştii despre celelalte concurente? Crezi că în acest moment există favorite?

În acest an, lupta pentru coroană este acerbă. Sunt multe concurente frumoase, dar diferenţa va fi făcută de acea scânteie interioară care se va vedea în momentul în care vom ajunge toate în Brazilia. Am urmărit câteva selecţii din alte ţări şi pot spune că voi avea ocazia de a cunoaşte femei inteligente din toate colţurile lumii. Abia aştept s-o felicit personal pe Miss SUA, ­Alyssa Campanella, să-i spun că i-am ţinut pumnii şi să o rog pe Miss Kosovo să-mi fredoneze o melodie, având în vedere faptul că este o interpretă cunoscută în ţara sa. Dacă există favorite, acestea sunt concurentele din America Latină, dar nu este nimic nou sau îngrijorător, pentru că nu cred că Organizaţia Miss Universe are deja formată o părere despre vreo concurentă, bazată doar pe fotografii.

Ce ai făcut după câştigarea finalei naţionale, a urmat o altă etapă de pregătire?

Finala a fost cea mai frumoasă seară din viaţa mea. Nu am sărbătorit aşa cum ar fi fost de aşteptat - şi aici mă refer la o petrecere cu familia şi cu prietenii - pentru că timpul nu mi-a permis acest lucru. Dacă voi câştiga finala Miss Universe, voi sărbători aşa cum se cuvine. Imediat după câştigarea titlului am început o perioadă de pregătire intensă, care se va încheia mâine, când îmi fac bagajul pentru Sao Paulo, unde plec duminică. Pregătirea a constat în lecţii de dicţie, de limba engleză, mişcare scenică, şedinţe foto şi cursuri de automachiaj.

Ce ţinute ai ales pentru cantonamentul din Brazilia?

Voi merge la curse de cai, de maşini, cine caritabile, lecţii de golf şi samba, precum şi la diferite muzee şi atracţii turistice din Brazilia, astfel că garderoba mea este alcătuită din ţinute în ton cu aceste evenimente. Costumul de ­inspiraţie naţională şi rochia de seară pentru concurs au fost create de Anca Maxim, în atelierele Maximum Chic.

image

Dă click pe imagini pentru a vedea fotogaleria!

image
image
image

Cum vei promova imaginea României?

Voi profita de şansa unică pe care o am pentru a-mi face cunoscută ţara şi atracţiile turistice din România. Cred că cea mai bună metodă de a transmite o informaţie este viul grai, tocmai de aceea toţi oamenii cu care voi interacţiona în Brazilia vor afla câte ceva despre Delta Dunării, despre arhitectura şi oraşele medievale din ţara noastră, dar şi despre valorile umane ale României. Vreau să arăt celorlalţi că românii sunt oameni puternici şi inteligenţi, care pot realiza foarte multe lucruri prin forţele proprii.

Ţi-e teamă de accidente sau de lucruri care nu pot fi controlate în totalitate? În ultiimii ani, două concurente din SUA au căzut pe scenă, la concursuri de frumuseţe.

Cred că orice om are o teamă vizavi de situaţiile asupra cărora nu deţine controlul complet. Deşi am speranţa că astfel de accidente nu se vor întâmpla, sunt convinsă că voi reuşi să transform situaţia, în mod normal ruşinoasă, într-una haioasă, că voi şti cum să trec peste un astfel de incident şi să mă comport ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Pe ce calităţi fizice şi morale vei miza la Miss Universe?

Am o frumuseţe naturală şi sunt mândră de asta. Organizaţia Miss Universe România nu acceptă concurente care au intervenit asupra trăsăturilor fizice cu ajutorul chirurgiei plastice, deşi în alte ţări acest lucru este permis. Cred că diferenţele vin din mediul în care am trăit şi am fost educate, iar eu pot spune cu mândrie că am fost crescută să am principii, să respect deciziile şi felul de a se comporta al oamenilor din jurul meu. Sunt sigură că voi reuşi să-mi fac multe prietene în rândul concurentelor şi să arăt juriului că sunt demnă de marele titlu.

Care este pronosticul tău în ceea ce priveşte participarea ta la concursul din acest an?

Sunt o persoană ambiţioasă şi, de obicei, obţin tot ceea ce îmi propun. Ambiţia mea este să depăşesc performanţa din 1930 a oltencei Mariana Mirică, singura reprezentantă a ţării noastre care a obţinut locul 3 în cadrul concursului Miss Universe. Dar ştiu că oamenii au gusturi diferite şi că nimeni nu poate fi pe placul tuturor, aşa că sunt conştientă că există posibilitatea de a nu mă califica în top 15.

"În acest an, lupta pentru coroană este acerbă. Sunt multe concurente frumoase, dar diferenţa va fi făcută de acea scânteie interioară.''

Record de concurente

În competiţia din acest an participă 89 de concurente, un număr-record pentru Miss Universe. Finala va avea loc pe 12 septembrie, la Sao Paulo. Câştigătoarea va primi coroana de la actuala deţinătoare a titlului, Ximena Navarrete din Mexic.

Costumele de scenă au costat 7.000 de euro

Pentru costumul de inspiraţie naţională, echipa Miss Universe România a apelat la designerul Cristian Buca, iar acesta a realizat câteva schiţe ce au avut ca punct de pornire unele simboluri naţionale. „Dintre variantele propuse, am ales Dracula, bazându-ne pe popularitatea pe plan internaţional a acestei legende. Costumul a fost realizat de către Anca Maxim şi echipa ei. Au fost folosite materiale rare precum dantela brodată manual şi satinul, pe care s-au aplicat elemente de butaforie: ghearele lui Dracula - realizate pe suport de sârmă, din fir de bumbac croşetat manual şi accesorizate cu glitter roşu.

Liliacul păros, specie folosită de cele mai multe ori în ecranizările legendei lui Dracula este realizat din catifea şi dantelă şi cristale Swarovski. Valoarea costumului de inspiraţie naţională se ridică la 2.000 de euro", a declarat pentru „Adevărul" Valentina Ionescu, director Program Miss Universe România. „Rochia de seară este o creaţie Anca Maxim, realizată din organza de mătase naturală lucrată de Casa Armani, accesorizată cu trandafiri din acelaşi material şi a costat 5.000 de euro", a completat Valentina Ionescu.

"Vreau să arăt că românii sunt oameni puternici şi inteligenţi, care pot realiza foarte multe lucruri prin forţele proprii.''
Larisa Popa Miss Universe România 2011


Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite