Fiica Lianei Stanciu răspunde la tratament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Boala Teodorei, diagnosticată la Spitalul "Marie Curie", a declanşat o amplă acţiune de strângere de fonduri pentru modernizarea unităţii medicale. Drama prin care trec, de mai bine de o

Boala Teodorei, diagnosticată la Spitalul "Marie Curie", a declanşat o amplă acţiune de strângere de fonduri pentru modernizarea unităţii medicale.

Drama prin care trec, de mai bine de o lună, Liana Stanciu şi soţul ei, Mihai Georgescu, solistul trupei Bere gratis, a atras atenţia opiniei publice asupra situaţiei de criză din Spitalul "Marie Curie". Acesta este locul în care cei doi au descoperit boala fetiţei lor, Ana Teodora, înainte de a pleca la Viena, acolo unde micuţa este supusă chimioterapiei.

În ţară însă, lupta pentru viaţa altor copii grav bolnavi continuă.

Boala gravă a Teodorei Georgescu (care va împlini doi ani pe 9 decembrie), fetiţa Lianei Stanciu şi a lui Miţă de la Bere gratis, a tulburat şi a sensibilizat în mod evident opinia publică de la noi, astfel că, în urma campaniei declanşate imediat de Mihaela Rădulescu s-au adunat 230.000 de euro.

"O parte din sumă a fost transferată direct în contul spitalului <> din Viena, iar restul a ajuns în conturile celor doi părinţi tineri şi disperaţi să-şi vadă unicul copil sănătos", ne-a declarat Mihaela Rădulescu.

Sâmbătă, înainte de a intra în direct la Teledonul organizat de Fundaţia "Mereu aproape" la Antena1, Liana se afla într-o stare de spirit care lasă loc speranţei că, în câtva timp, se vor întoarce acasă cu Teodora la fel de veselă şi de vioaie cum o ştie toată lumea: "E greu, dar o să fie bine. Toto (n.r. - aşa o mângâie părinţii) merge spre bine", a spus ea. În zilele în care Teodora se află sub tratament, telefonul Lianei este pus pe silent, astfel încât să poată primi sms-uri urgente.

Dar, în acele momente, ea nu răspunde niciodată, pentru că veghează, secundă de secundă, asupra drăgălaşei sale fetiţe. În rest, Liana şi Mihai încearcă să ducă o viaţă atât de normală cât este posibil în aceste momente şi merg cu Teodora - Toto - la locul de joacă din spital sau, atunci când li se permite, o scot la plimbare în oraş. Şi, mai ales, se străduiesc foarte mult ca fetiţa lor, care îi adoră, să nu le surprindă nicio clipă vreo urmă de tristeţe în ochi, se luptă să fie veseli, aşa cum îi ştie ea, de acasă, de la Bucureşti.

Record absolut de bani adunaţi la teledonul Antenei 1

Boala Teodorei a fost descoperită în urma unor investigaţii la Spitalul "Marie Curie". Atunci Liana a tras primul semnal de alarmă faţă de condiţiile cumplite din această instituţie sanitară. Aşa a început totul... O sumă importantă, 612.000 euro, s-a strâns sâmbătă seară, la teledonul organizat de Antena 1 şi Fundaţia "Mereu aproape", în beneficiul Spitalului de Copii "Marie Curie".

Această sumă este rezultatul miilor de sms-uri trimise de telespectatorii Antenei 1, impresionaţi de drama copiilor bolnavi, dar şi al donaţiilor directe făcute de diverse firme şi oameni de afaceri. "Impresionant a fost că foarte mulţi oameni cu venituri mici şi medii au dat sms-uri şi au răspuns apelului nostru", a declarat Mihaela Rădulescu, gazda teledonului.

Celor 612.000 de euro li se vor mai adăuga, în zilele următoare, şi fondurile strânse deja în conturile directe ale Fundaţiei "Mereu aproape", dar şi donaţiile viitoare, pentru că liniile de SMS, telefonie fixă şi conturile fundaţiei vor rămâne în continuare deschise. Vedetele celor patru "Antene", alături de Mihaela Rădulescu, gazda teledonului, au donat 11.000 de euro.

În deschiderea teledonului, Liana Stanciu a vorbit, în premieră, din clinica unde fetiţa ei, Teodora, este tratată de cancer şi a îndemnat telespectatorii să facă donaţii pentru ca micuţii aflaţi în suferinţă să poată fi operaţi de medici cu aparatură modernă, şi nu cu cea de peste 30 de ani vechime care se află şi acum în secţia de neurochirurgie. Trupa Pet Shop Boys a ales să-şi petreacă prima zi în România în studioul Antenei1 pentru a se alătura acestei nobile cauze şi a donat 10.000 de euro în conturile deschise pentru Spitalul "Marie Curie".


Bal de caritate pentru renovarea spitalului

Un bal de caritate, organizat de Fundaţia "Şeherezade" împreună cu Fundaţia "Copii Sănătoşi" a Ioanei Popescu Tăriceanu, a avut loc săptămâna trecută la Palatul Parlamentului. S-au adunat, cu ajutorul invitaţilor, 760.000 de euro, bani din care va fi renovat Spitalul "Marie Curie". Restul de bani, adunaţi în urma teledonului organizat sâmbătă seară, vor fi folosiţi pentru dotarea secţiei de neurochirurgie cu aparatură de ultimă generaţie, la nivelul celei existente în momentul de faţă la spitalul în care este tratată în aceste zile, la Viena, micuţa Teodora - Toto - Georgescu...

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite