„Megatron“ şi „La drumul mare“, la Festivalul de la Bristol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Megatron“ şi „La drumul mare“, la Festivalul de la Bristol
„Megatron“ şi „La drumul mare“, la Festivalul de la Bristol

Scurtmetrajele realizate de Marian Crişan şi de Gabriel Sârbu participă la Festivalul de Scurtmetraj Encounters de la Bristol, din Marea Britanie.

Potrivit Institutului Cultural Român de la Londra, competiţia se va desfăşura în perioada 17-21 noiembrie, iar cele două pelicule vor concura la secţiunea Panorama, dedicată scurtmetrajelor internaţionale.

O zi pentru scurtmetraje româneşti

„Megatron“, în regia lui Marian Crişan, a obţinut premiul Palme d’Or la Festivalul de Film de la Cannes de anul trecut. Cu Maxim Adrian Strinu şi Gabriela Crişu, filmul spune povestea lui Maxim, un copil de 8 ani, care locuieşte împreună cu mama lui, divorţată, într-un sat destul de depărtat de oraş. De ziua lui, mama îl duce la McDonald’s, iar copilul va face tot posibilul să-şi întâlnească tatăl, care locuieşte la Bucureşti.

„La drumul mare“ a câştigat premiul pentru cel mai bun scurtmetraj, dar şi premiul publicului la Festivalul Anonimul, în 2007. Filmul prezintă o întâmplare cu un hoţ (Andi Vasluianu), care intră în maşina unei femei (Mihaela Betiu) încercând să-i fure geanta când aceasta opreşte la semafor. Hoţul se hotărăşte să rămână însă în maşină deoarece poliţia rutieră ajunge în zonă.

Pe lângă cele două filme înscrise în competiţie, organizatorii dedică o zi scurtmetrajelor româneşti, în cadrul programului Guest Screenings, şi anume: „Un cartuş de Kent şi un pachet de cafea“, de Cristi Puiu, „Valuri“, de Adrian Sitaru, „Lampa cu căciulă“, de Radu Jude, „Palmele“, de George Chiper, şi animaţia „Immerse“, realizată de studioul WeAreOm.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite