La Sziget Festival, se celebrează totalitarismul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La Sziget Festival, se celebrează totalitarismul
La Sziget Festival, se celebrează totalitarismul

Tinerii pot desena cu graffitti pe un zid care a fost amplasat la cea de-a 17-a ediţie a unuia dintre cele mai mari festivaluri de muzică din Europa de Sud-Est, Sziget Festival, cu prilejul sărbătoririi a 20 de ani de la căderea Zidului Berlinului, relatează AFP.

Tineri din toate colţurile continentului european şi-au montat corturile pe insula Óbudai (Hajogyari), care are o suprafaţă de 76 de hectare. "Aştepăm cel puţin la fel de mulţi vizitatori ca în 2008, când au participat 385.000 de persoane în cinci zile de muzică live", a declarat purtătorul de cuvânt al evenimentului, Viktoria Veto.

Printre cei 200 de artişti şi trupe internaţionale care vor urca pe principala scenă a festivalului se află cunoscuta cântăreaţă britanică Lily Allen, artistul Fatboy Slim şi trupele The Prodigy, Placebo, The Offspring, Snow Patrol şi Faith No More.

În prima zi a festivalului, intitulată ziua zero, al cărei preţ de intrare nu este inclus în abonamentul în valoare de 39.000 de forinţi (156 de euro) pentru cinci zile, va avea loc un mega-concert, de 10 ore, oferit de artişti locali care vor celebra prin muzica lor diversitatea etinică şi lupta anti-rasism.

În ultimele săptămâni, Ungaria a fost lovită de un uşor val de violenţă împotriva romilor, care a dus la moartea a şase persoane.

Anul acesta, când se împlinesc 20 de ani de la căderea zidului Berlinului, organizatorii le pun la dispoziţie tinerilor participanţi la festival un zid lung de 50 de metri, pe care aceştia vor desena cu graffitti. "Berliner Mauer", simbol al totalitarismului care a divizat Europa, a fost construit pe 13 august 1961 şi demolat în 1989.

Festivalul de la Sziget a început ca un festival studenţesc, în 1993, dar a evoluat de la an la an şi a devenit în prezent unul dintre cele mai mari festivaluri muzicale din Europa. 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite